Εκλογική Διακήρυξη & Υποψήφιοι ΣΑΔΣ – Αντιμνημονιακό Μέτωπο

sads-antimnimoniako-metopo

sads-antimnimoniako-metopoΓια τις εκλογές στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής

Εκλογές γίνονται στις 11 Μάη στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής (απαριθμεί περίπου 3.500 μέλη), με τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ και της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων να στηρίζουν και να ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο ΣΑΔΣ – Αντιμνημονιακό Μέτωπο.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


Οι υπογράφοντες υποψήφιοι την παρούσα διακήρυξη, εκτιμώντας την σημερινή κατάστασή και το επίπεδο της ζωής μας διακηρύσσουμε:

ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ 62% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝαΝΤΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ Ε.Ε.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΞΕΛΛΕΣ

– Τα προβλήματα ξεκινούν από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και θα μας φορτώσουν μελλοντικά πάνω από τις μέχρι σήμερα 11 περικοπές στις συντάξεις μας. Συντελούν να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας, απομακρύνουν τη δικαίωση του πάγιου πόρου του φορέα μας, ενώ η κλοπή των αποθεματικών των ταμείων αποτελεί πολιτικό αδίκημα.

– Η κομματική αντιπαράθεση σήμερα, ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ, γίνεται χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικής αντιπολίτευσης, αφού δεν αναιρεί την ψήφο των 222 βουλευτών τους, που υπερψήφισαν τα υπογραμμένα ήδη με τους δανειστές μνημόνια. Η όποιας προέλευσης κυβερνήσεις που μπορεί να προέλθουν από τα κόμματά τους, κατά το μνημονιακό γράμμα θα υπηρετηθούν, και η γενοκτονία μας θα συνεχίζεται.

– Καμιά χώρα δεν μπορεί να ορθοποδήσει, όταν ξεπουλιέται ο πλούτος της (Λιμάνια, Αεροδρόμια, Ενέργεια, Επικοινωνίες κ.λπ.), αφού αυτά αποτελούν τα μέσα ανάπτυξης.

– Το δυσβάσταχτο παράνομο και μη βιώσιμο από δεκαετίες χρέος, αν δεν διαγραφεί, η αν εξόφλησή του έντοκα επιμηκυνθεί, θα το πληρώνουν περισσότερα χρόνια: οι συντάξεις μας, τα εγγόνια μας, το βιοτικό μας επίπεδο και η ανάπτυξη της χώρας. Γιατί θα αναπαράγει μνημόνια, ενώ θα βυθίζει τη χώρα μας στην εξάρτηση.

-Η «αίσια» κατάληξη της «αξιολόγησης» σημαίνει ότι: υποταχθήκαμε στα μνημόνια και στις εντολές των δανειστών σαν καλά παιδιά, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που μας όρισαν, αφού όσο υποχωρεί κανείς στις αξιώσεις τους, τόσο ανοίγει η όρεξη τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ που αφορά τις μειώσεις μας. Οι τράπεζες να περάσουν στον έλεγχο του κράτους, αφού χρηματοδοτήθηκαν από το Δημόσιο με το υστέρημά μας. Να αποδοθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις. Αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Να πληρώσουν οι έχοντες, χωρίς ΕΝΦΙΑ, φοροκαταιγίδα και περικοπές. Να επανέλθουν οι ΣΣΕ χωρίς εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να σταματήσει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων.

– Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό: Αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και γυρίζει πάντα χειρότερη από ό,τι πηγαίνει. Διατηρεί τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» με άλλη τώρα ονομασία που καταργεί το επικουρικό. Μειώνει την κατώτερη σύνταξη, καταργεί το ΕΚΑΣ, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνει το εφάπαξ, χωρίς τέλος.

– Για το Σύλλογό μας δεν είμαστε σε θέση να απολογηθούμε, γιατί για δεκαετίες είμαστε αποκλεισμένοι από την λειτουργία του. Ο πιθανότερος λόγος γι’ αυτό είναι η ιδεολογική μας διαφορά με την πλειοψηφία και όχι η εμπειρία και η αξιοσύνη μας.

– Καλούμαι τους συναδέλφους να παρευρεθούν στις εκλογές και να επιλέξουν το ψηφοδέλτιό μας, ώστε να καταργήσουμε την συγκεντρωτική αρνητική λειτουργία του και να του δώσουμε αγωνιστική προοπτική που απαιτούν οι καιροί μας, μαζί με τα ειλικρινή και αγωνιστικά μας μηνύματα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2) ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
3) ΓΑΛΑΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
4) ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
5) ΓΕΡΟΥΚΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
6) ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
7) ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
8) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
9) ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΗΛΙΑΣ
10) ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΛΗ)
11) ΔΟΥΖΕΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
12) ΚΑΠΕΛΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
13) ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14) ΚΟΛΟΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
15) ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
16) ΛΑΠΙΕΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
17) ΛΕΚΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
18) ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
19) ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
20) ΜΗΤΡΟΠΑΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
21) ΜΙΧΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22) ΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
23) ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΙΚΗ)
24) ΜΠΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
25) ΝΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
26) ΝΟΥΧΟΥΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
27) ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ
28) ΠΕΚΛΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
29) ΡΟΚΟΥ-ΣΚΛΑΒΕΜΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΛΙΑ)
30) ΣΙΜΑΤΟΥ ΠΑΝΩΡΑΙΑ (ΡΙΤΣΑ)
31) ΣΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
32) ΣΠΥΡΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
33) ΤΖΑΝΝΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
34) ΦΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
35) ΧΑΝΤΗΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
36) ΧΟΝΔΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
37) ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
38) ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ