18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

220 χιλιόμετρα Πάτρα – Αθήνα για την ανεργία: Στο Ξυλόκαστρο απόψε η πορεία

Πρόσφατα

patrinoi-05Στο Ξυλόκαστρο, τελευταίο σταθμό της 3ης ημέρας, βρίσκεται απόψε η υπερμαραθώνια πορεία για την ανεργία, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου της αχαϊκής πρωτεύουσας και έχει ως τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος, την προσεχή Κυριακή 10 Απρίλη. Επικεφαλής της πορείας είναι η δημοτική Αρχή Πάτρας, που διοργάνωσε και την πορεία, την οποία μεταξύ άλλων στηρίζει και το ΜΕΤΑ νομού Αχαΐας.

Η τρίτη μέρα περιλάμβανε πορεία 32,7 χιλιομέτρων μέχρι το Ξυλόκαστρο, όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση υποδοχής στο κλειστό θεατράκι «Άγγελος Σικελιανός» από σωματεία και φορείς της πόλης. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου.

Νωρίτερα στο Καμάρι, οι οδοιπόροι έγιναν δεκτοί με τραγούδια του αγώνα, ενώ «απάντησαν» με αγωνιστικά συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Υπενθυμίζεται πως καθημερινά συνδικάτα και επιτροπές δρομολογούν λεωφορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη, για μετάβαση στους σταθμούς της πορείας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 7/4, 7.30 πμ, για Κόρινθο.
  • Παρασκευή 8/4, 7.30 πμ, για Αγίους Θεοδώρους 
  • Σάββατο 9/4, 7.45 πμ, για Μέγαρα.

Δηλώσεις συμμετοχής στα συνδικάτα και στους φορείς καθώς και στις Ομοσπονδίες Οικοδόμων (210.5225.234) και Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος (210.5221.137). 

Με πληροφορίες από 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις