12.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

ΠΕΣΕΚ: Συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ στις 7/4

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 5 Απρίλη στα γραφεία της ΟΛΜΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ), με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί πως συμμετέχει ενεργά στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ, στις 7 Απρίλη. Επιπλέον, την Τρίτη 5 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2, 6ος όροφος). Θέματα: «Εξελίξεις στο ΜΤΠΥ, συγκρότηση επιτροπών, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, πρόγραμμα δράσης».

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση:

Το μέρισμα του μηνός Απριλίου δεν πληρώθηκε από το ΜΤΠΥ και παρά τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά χείλη ότι οι συντάξεις δε θα μειωθούν, χάσαμε ένα μέρισμα για το 2016 και επίκειται τουλάχιστον μείωση 32,5% του μερίσματος του Μετοχικού για τους υπόλοιπους μήνες. Νέα χαράτσια ετοιμάζονται με τη μείωση του αφορολόγητου, με τις νέες μειώσεις του ΕΤΕΑ, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Όταν η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για περικοπές από την κοινωνική ασφάλιση 1,8 δις. ευρώ για το 2016, κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες . Το Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ είχε προειδοποιήσει ότι ο λογαριασμός από το τρίτο μνημόνιο θα είναι τσουχτερός και για τους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους.

Το Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ αποφάσισε να προτείνει στη Γ.Σ συγκρότηση επιτροπών για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, οργανωτικό (καταστατικό, οι συνάδελφοι στην επαρχία), πολιτιστικό – μορφωτικό. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να πλαισιώσουν τις επιτροπές.

Το προσφυγικό έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και δυστυχώς πίσω από τις πλάτες των προσφύγων παίζονται πολλά παιγνίδια. Η δυστυχία των προσφύγων και η ταλαιπωρία τους απαιτεί την αλληλεγγύη όλων μας και είναι δεδομένη μέχρι τώρα η ανταπόκριση του ελληνικού λαού. Έντεχνα όμως αποσιωπάται και από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση ο ένοχος του προσφυγικού: Είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη (Αγγλία και Γαλλία διέλυσαν τη χώρα), στο ΙΡΑΚ και τελευταία στη Συρία. Οι ένοχοι του ξεσπιτώματος εκατομμυρίων Σύρων από την πατρίδα τους, δε δέχονται τους πρόσφυγες στις χώρες τους, καταπατώντας και τη συνθήκη της Γενεύης που μέχρι τώρα την επικαλούνταν και κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους για έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας. Αντίθετα με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης, που συνυπόγραψε τη συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας, η χώρα μας μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών και σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το ΝΑΤΟ μετατρέπεται σε χωροφύλακα της περιοχής, κυριαρχικά δικαιώματα αμφισβητούνται και οι κίνδυνοι μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή μεγαλώνουν. Το κλίμα ξενοφοβίας στην Ευρώπη, που, ούτως ή άλλως, ευνοείται από την πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και τη γενικότερη πολιτική της Ε.Ε, ενισχύει την ανάπτυξη του φασιστικού ρεύματος.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μέχρι τώρα δεν έχουν μείνει αμέτοχοι μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία. Έχουν συμβάλει στην αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από το λαό μας και θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν . Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γ.Σ να συνεισφέρουν στο ταμείο για τους πρόσφυγες και με ευθύνη του Δ.Σ η βοήθεια θα προωθηθεί εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Η συγκέντρωση χρημάτων θα ξεκινήσει από τη Γ.Σ.

Ταυτόχρονα καλούμε όλους στους συναδέλφους να συσκεφθούμε για το επόμενο βήμα μας: Η σύνταξή μας, τα ταμεία μας με πρόσφατο παράδειγμα την περικοπή του μερίσματος, έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας. Και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή θα γκρεμίσει από την κοινωνική ασφάλιση, ό,τι είχε απομείνει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Μπροστά σ΄αυτή τη εξέλιξη δεν έχουμε άλλη επιλογή. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ενωμένοι για να αντιδράσουμε με τελικό στόχο να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Διαφορετικά θα δικαιωθεί η πρόεδρος του ΔΝΤ, που βλέπει ανώτατη σύνταξη για τους Έλληνες τα 484 ευρώ. Οι εξελίξεις στο ΜΤΠΥ διέλυσαν και τις τελευταίες αυταπάτες μας.

Παρόμοια Άρθρα