16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με μαζικούς και ενωτικούς Αγώνες απαντάμε στην αδιαλλαξία της διοίκησης ΟΤΕ

Πρόσφατα

meta-agonistiki-sinergasia-METAΕνημέρωση του ΜΕΤΑ / Αγωνιστική Συνεργασία από τη συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ – -διοίκησης ΟΤΕ (30/3/2016) και τη συνεδρίαση του ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ (31/3/2016):

Την Τετάρτη 30-3-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης ΟΤΕ και την Πέμπτη 31-3-2016 συνεδρίασε το ΔΣ της ομοσπονδίας προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του για τις συναντήσεις με την διοίκηση και να ληφθούν αποφάσεις. Τα θέματα που τέθηκαν:   

Πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων. Η διοίκηση, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την Πράξη 6 του Υπουργικού Συμβουλίου / 28-2-2012, που πάγωσε τις αυτόματες μισθολογικές ωριμάνσεις μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω του 10%, εφάρμοσε τον ίδιο όρο και για τα μισθολογικά κλιμάκια. Η δική μας θέση είναι ότι τα μισθολογικά κλιμάκια δεν είναι αυτόματες αυξήσεις που κρίνονται με βάση τον χρόνο, αλλά συσχετίζονται και από άλλα κριτήρια. Π.χ. αρνητική αξιολόγηση, ποινή με βάση πειθαρχική δίωξη κλπ. Τον Απρίλη του 2012 η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου εργασίας, κατέληξε σε γνωμοδότηση που δικαίωνε την δική μας πλευρά. Όμως οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην τότε κυβέρνηση από την DT, ανάγκασαν την ίδια υπηρεσία να ανακαλέσει το έγγραφο που μας δικαίωνε, όχι επί της ουσίας, αλλά όπως έγραψαν χαρακτηριστικά «προκειμένου να αναζητήσουν, την γνωμοδοτική συνδρομή άλλων υπηρεσιών του υπουργείου». Από τότε με ευθύνη της…

  • Για τη συνέχεια στην ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ / Αγωνιστική Συνεργασία, εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις