21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Καταγγελία ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για την «αναγκαστική διάθεση» εκπαιδευτικών σε δημόσια ΙΕΚ

Πρόσφατα

ekpaideftikos-tholos-xeriΗ απόφαση αυτή του υπουργείο αποτελεί περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, τονίζει.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας -ύστερα από πρόταση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης- να διαθέσει αναγκαστικά εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια ΙΕΚ προκειμένου να καλύψουν τα υπάρχοντα εκεί κενά. Μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Συνάδελφοι -που εργάζονται σε 2 και σε 3 σχολεία- διατίθενται ακόμη και για μία ώρα και καλούνται να γίνουν για μια ακόμη φορά εκπαιδευτικοί περιπλανώμενοι και μάλιστα τη στιγμή που υπάρχουν κενά στην ειδικότητά τους σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

»Είναι φανερό λοιπόν ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετά το έγγραφο του υπουργείου για αναζήτηση πλεοναζουσών ωρών διδασκαλίας και αποτελεί περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

»Να σημειωθεί εδώ ότι η παραπάνω απόφαση πάρθηκε, χωρίς καν τη γνωμοδότηση του ΠΥΣΔΕ και παρά την προ ημερών δημόσια διαβεβαίωση της Περιφερειακής Διευθύντριας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ανάλογη «αναζήτηση» ούτε να προχωρήσει η “αναμόρφωση” των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων.

»Ο καθένας μας από εδώ και στο εξής είναι πολύ πιθανό, με μια υπουργική απόφαση να βρεθεί όπου υπάρχουν ανάγκες, ακόμη και σε δομές εκτός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!!

»Να επισημανθεί επίσης ότι πριν από λίγες ημέρες το ΠΥΣΔΕ Ιωαννίνων με απόφαση του και παρά τη διαφωνία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών απέσπασε τον τέως Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων σε θέση του ΕΚΦΕ χωρίς αντίστοιχη προκήρυξη, ώστε να ενημερωθούν όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονταν να διεκδικήσουν τη θέση, και με πολλά κενά δασκάλων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει.

»Φαίνεται ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης δεν επιθυμούν να βρίσκονται στην τάξη ή ότι η τάξη θεωρείται για αυτούς υποβιβασμός, ενώ οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί “επιβάλλεται” να εξαντλούν και την τελευταία ώρα του ωραρίου τους και αν αυτό δεν είναι εφικτό στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας ή αν υπάρχουν αλλού ανάγκες πρέπει υπάκουα να “τρέχουν” να τις καλύψουν.

»Ύστερα από τα γεγονότα αυτά θεωρούμε ότι η Διοίκηση εμπαίζει τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς και τα συνδικαλιστικά τους όργανα καθώς άλλα διακηρύττει δημόσια και άλλα πράττει υπηρεσιακά, ενώ παράλληλα τους ζητά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το “Διάλογο”!!!

»Εμπαίζει όμως και τους άνεργους εκπαιδευτικούς καθώς από τη μια τους έβαλε να πληρώσουν 120€ για να πιστοποιηθούν ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων(ΕΟΠΠΕΠ) και από την άλλη δεν τους προσέλαβε καν. Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι αποφάσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης της μνημονιακής, από τη μια, και της πελατειακής, από την άλλη πολιτικής».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων απαιτεί:

  • να ανακληθεί η απόφαση για αναγκαστική διάθεση των συναδέλφων μας στα ΙΕΚ και οι συνάδελφοι να καλύψουν κενά και ανάγκες των σχολείων που υπηρετούν.
  • να προκηρύσσονται όλες οι θέσεις που μπορούν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς ώστε να διεκδικούνται από όλους σε ισότιμη βάση.
  • προκήρυξη, ώστε να ενημερωθούν όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονταν να διεκδικήσουν τη θέση, και με πολλά κενά δασκάλων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις