16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Υπό αμφισβήτηση οι εργαζόμενοι των προνοιακών δομών ΒσΣ, ΚΗΦΗ κ.λπ.;

Πρόσφατα

«Ακάλυπτες επιταγές» αποδείχθηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν δώσει τόσο ο υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουπλής όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αληλλεγγύης. Θεανώ Φωτίου στους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», στην κατάληψη που είχαν πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο του 2015 στο γραφείo της υπουργού.

Η δέσμευση τους για την εξασφάλιση πόρων για την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος μέχρι το 2019 εκτός ΕΣΠΑ αναιρέθηκε και τους ανήγγειλαν ότι σχεδιάζεται η ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ, με άλλη μορφή και επαναπροκήρυξη των θέσεων του υφιστάμενου προσωπικού. Ενώ και η δέσμευση για την ολοκλήρωση της προγραμματικής σύμβασης του 2016 φάνηκε ότι είναι αίολη.

Κάτι ανάλογο επιχειρείται και για τις άλλες προνοιακές δομές (ΚΗΦΗ – Κέντρα Φροντίδας ΑΜΕΑ κλπ) όπου και εκεί – το ΚΗΦΗ έχει πάρει παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2016 – για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, θα αλλάξουν τη μορφή τους και θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας. Αυτό άλλωστε διατυπώνεται και σε…

  • Για τη συνέχεια, στην ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις