Πέμπτη 10/3: Εκλογές για ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ, 10/2: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

(ΡΕΙ – Ριζοσπαστική Ενότητα Ιατρών, ΑΡΣΙ, Νέοι Ανεξάρτητοι Γιατροί, Ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι…
Οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ και για αντιπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ γίνονται σε μια συγκυρία όπου οι εξο­ντω­τι­κές ει­σφο­ρές, οι πε­ρι­κο­πές συ­ντά­ξε­ων και η γε­νι­κό­τε­ρη επί­θε­ση στα ασφα­λι­στι­κά δι­καιώ­μα­τα εκα­τομ­μυ­ρί­ων αν­θρώ­πων, που σχε­διά­ζει η κυ­βέρ­νη­ση μαζί με τους δα­νει­στές, ανα­με­τριέ­ται ήδη με τη γε­νι­κευ­μέ­νη λαϊκή αντί­δρα­ση. Μετά την μεγαλειώδη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη, η δυναμική και συντονισμένη επανεμφάνιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, είναι η άμεση προϋπόθεση για ένα αποτελεσματικό ανάχωμα στην αυταρχική λιτότητα αλλά και στη ρατσιστική-κατασταλτική πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο.

Στην υγεία οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν: Να συρρικνώνουν και να οδηγούν στην εργασιακή εξόντωση το ανθρώπινο δυναμικό, στην πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην μετανάστευση χιλιάδων γιατρών. Να διαλύουν την δημόσια περίθαλψη με τη συνέχιση των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση και τον περιορισμό και την κατάργηση των δημοσιών δομών και την υποχρέωση ανάδειξης του Ιδιωτικού Τομέα σαν κυρίαρχου παρόχου. Να εκτρέφουν τα πιράνχας της ιδιωτικής υγείας με την ενοικίαση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, τις αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα κλπ Να διατηρούν το αυταρχικό καθεστώς των μάνατζερ-διοικητών και του διευθυντικού κατεστημένου.

Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει για την νέα ηγεσία του υπ. Υγείας: Η διαφθορά και η σπατάλη εξαιτίας των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη ενώ η επιτροπεία του κουαρτέτου για την έγκριση κάθε δαπάνης θα ακυρώνει κάθε απόπειρα εξεύρεσης «ισοδυνάμων».

Το σύνολο των απωλειών στις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών που ζουν από τον μισθό και τις εφημερίες τους έχει υποστεί δραματική μείωση κατά 50%-60%. Ακόμη δυσμενέστερη είναι η κατάσταση για τους ειδικευόμενους και νέους γιατρούς, που αναγκάζονται να υπομένουν το Γολγοθά των εξοντωτικών ωραρίων εργασίας, με εξευτελιστικές αμοιβές και υποτυπώδη έως ανύπαρκτη εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα η δυνατότητα αξιοπρεπούς εργασιακής αποκατάστασης μετά την ειδικότητα συρρικνώνεται δραματικά, με συνέπεια το άνευ προηγουμένου κύμα μετανάστευσης νέων γιατρών.

Την ίδια στιγμή, το διεφθαρμένο μειοψηφικό προνομιούχο στρώμα μεγαλογιατρών του κατεστημένου συνεχίζει την ασυδοσία της κερδοσκοπίας με τα φακελάκια και τις μίζες. Αυτό είναι το στρώμα που μαζί με τις διοικήσεις πήραν πάνω τους την εφαρμογή των μνημονίων με τις περικοπές και τον αυταρχισμό σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και το κίνημα στα νοσοκομεία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός μαζικού κοινωνικού μετώπου υπεράσπισης του δικαιώματος στην υγείας για όλους, με ανοι­κτές πρωτοβουλίες δρά­σεις και κι­νη­το­ποι­ή­σεις σ’ όλες τις πόλεις για να απο­τρέ­ψει την υποβάθμιση και το κλεί­σι­μο δομών και υπη­ρε­σιών, να ορ­γα­νώ­σει την αντί­στα­ση του λαού σε αυτή την πο­λι­τι­κή, με στόχο την ανα­τρο­πή της και το άνοιγ­μα του δρό­μου για μια άλλη ριζοσπαστική πο­λι­τι­κή στην υγεία. Τα ιστορικά αυτά καθήκοντα μόνο η κοινή δράση και συσπείρωση ευρύτερων αγωνιστικών και αριστερών δυνάμεων μπορεί να φέρει σε πέρας.

Οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, στην ΕΙΝΑΠ και την ΠΟΕΔΗΝ, δηλώνουν στις ανακοινώσεις τους “αντιμνημονιακοί” αλλά όταν κρίνεται η αποφασιστική σύγκρουση, ο κλονισμός των κυβερνήσεων, η ανατροπή αντεργατικών νόμων και η πιθανότητα κατακτήσεων κάνουν πίσω, μπλοκάρουν τις κινητοποιήσεις και τον συντονισμό των αγώνων. Η παράταξη του “Μετώπου” στην οποία πολλοί από εμάς συμμετείχαμε στις εκλογές του 2013 έχει μεταλλαχτεί πλέον ανοιχτά και δημόσια σε φιλοκυβερνητική παράταξη, που ενδιαφέρεται κυρίως για την νομή της εξουσίας, την ανάθεση και την διαμεσολάβηση με τους κυβερνητικούς παράγοντες του υπουργείου υγείας

Στις εκλογές για ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ στις 10 Μάρτη στηρίζουμε-ψηφίζουμε την πολύμορφη, πολυτασική, ριζοσπαστική συλλογικότητα των νοσοκομειακών γιατρών ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ για μια νέα ΕΙΝΑΠ αγωνιστική και διεκδικητική.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ακούστε: «Στη δουλειά & στον αγώνα»: Εκλογές στην ΕΙΝΑΠ – Παράλληλο πρόγραμμα για την Υγεία (βίντεο)