7-8 Μαρτίου: Εκλογές για το Σωματείο του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού»

aglaia-kiriakou

aglaia-kiriakouΣτις 8 και 9 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σωματείο εργαζομένων.

Σε μια περίοδο όπου η δημόσια υγεία βρίσκεται στο στόχαστρο της μνημονιακής βαρβαρότητας και τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τραγικές ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης, τα Σωματεία εργαζομένων καλούνται να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και τη σωτηρία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Σωματεία αγωνιστικά, μακριά από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό κάθε μορφής και κοπής. Έχουν ανάγκη από διοικήσεις Σωματείων που δε θα κινούνται στη λογική του παραγοντισμού, της ρουσφετολογίας, του εναγκαλισμού με τους διοικητές και κάθε λογής κυβερνητικούς ή άλλους παράγοντες.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Σωματεία με δημοκρατική λειτουργία. Σωματεία που θα είναι αποφασισμένα να δώσουν μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για προσλήψεις, χρηματοδότηση, για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας.

Η παράταξη Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΑΕΠΑ) βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η ΑΕΠΑ έχει καταγραφεί στη συνείδηση των εργαζομένων για τη σταθερή προσήλωσή της στη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου, στην οργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων, όταν παρατάξεις του παλαιού κυβερνητικού συνδικαλισμού που τώρα εμφανίζονται με «αντιμνημονιακό» μανδύα, υπονόμευαν στην πράξη κάθε μαζική διαδικασία και κινητοποίηση.

  • Για την Εκλογική Διακήρυξη και τους υποψηφίους με την ΑΕΔΑ, εδώ.