14 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ: ΟΧΙ στο «ληστρικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο» Κατρούγκαλου

Πρόσφατα

asfalistiko-ksesikomos-laikosΑνακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Ασφαλισμένων στο Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που παρουσίασε η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μεγαλόστομες διατυπώσεις όπως ότι είναι ενιαίο για όλους, ότι λειτουργεί με δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη, προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό όπως κάνουν έξι χρόνια τώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που πέρασαν από την χώρα.

 1. Μας λέει ότι είναι ενιαίο για όλους αλλά εξαιρεί από αυτό το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα τους βουλευτές,τους υπαλλήλους της βουλής, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς, τους ιερείς κ. ά.. Δηλ. εξαιρεί το βαθύ κράτος και την κομματική τους πελατεία.

 2. Μας λέει ότι είναι δίκαιο κι ίσο για όλους την στιγμή που δημιουργεί δύο κατηγορίες συνταξιούχων με τους συνταξιούχους μετά από την 31-12-2015 να παίρνουν πολύ μικρότερη σύνταξη παρ΄ ότι θα έχουν ίδια ή περισσότερα έτη ασφάλισης και εισφορές.Και είναι τόσο πολύ «δίκαιο» που όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και τους έλεγαν, με τα προηγούμενα νομοσχέδια, μείνετε στην δουλειά σας και δεν θα θιγεί τίποτα από τα δικαιώματά σας, όπως ήταν λογικό και δίκαιο για ένα κράτος δικαίου (έτσι έβγαινε βασικά κερδισμένο το ασφαλιστικό ταμείο γιατί δεν πλήρωνε συντάξεις και εξακολουθούσε να εισπράττει εισφορές) τους κορόϊδεψαν και τους θεωρούν νέους συνταξιούχους καταστρατηγώντας τους νόμους και κάθε έννοια δικαιοσύνης.

 1. Μας λέει ότι λειτουργεί με αλληλεγγύη και εκείνο που κάνει είναι να κλέβει τα αποθεματικά των υγιειών ταμείων για να πληρώνει τις συντάξεις των μη υγιειών ταμείων, πράγμα που υποχρεούται να κάνει το κράτος. Δηλ. κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα όπως λέει ο λαός.Η αλληλεγγύη δεν γίνεται με την περιουσία των άλλων και μάλιστα με το ζόρι. Και ο Χίτλερ όταν έκλεβε τις περιουσίες των κατακτημένων έλεγε ότι με αυτές θα βοηθούσε τους αδύναμους.Η αλληλεγγύη δίνεται πρώτα στους οικείους ασφαλισμένους και άν περισσέψει κάτι τότε αυτό δίνεται και στους άλλους.

Να δοθούν τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν βρεθεί σε δεινότατη οικονομική κατάσταση λόγω των πολιτικών που άσκησαν οι κυβερνήσεις ιδίως των τελευταίων ετών.

Όλοι σχεδόν οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ είναι άνεργοι και φορτωμένοι με υπερβολικές εισφορές και τεράστια χρέη προς το ασφαλιστικό ταμείο. Θα βοηθήσουμε εμείς οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ με τα αποθεματικά μας τους δικαστικούς κλητήρες που αύριο θα έρθουν να μας πάρουν τα σπίτια;

Είναι πολύ σατανικό αυτό το κόλπο των τροϊκανών γιατί ας μην γελιόμαστε αυτό το ληστρικό ασφαλιστικό έκτρωμα το έκαναν οι τροϊκανοί και όχι οι εδώ υπάλληλοί τους που αυτοονομάζονται κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα αυτό το ληστρικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο βάζει εισφορές 38,5% επί του εισοδήματος που σε αυτό το ποσόν άν προσθέσει κάποιος φόρο εισοδήματος 29%, προκαταβολή φόρου εισοδήματος 100%, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά «αλληλεγγύης», Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τέλη κυκλοφορίας, διόδια κ.ά. τότε όλα μαζί φθάνουν στο 85% του εισοδήματος. Οι παράλογες εισφορές μπορούν να αλλάξουν και όλα τα άλλα δηλ. συντάξεις, παροχές κ.ά..

Εκείνο όμως που δεν ξαναγυρίζει είναι τα τεράστια αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και Μόνο από τις πολύχρονες θυσίες του κλάδου μας. Και βασικά αυτά τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ έχουν βάλει στο μάτι για να μας τα κλέψουν οι τροϊκανοί και όσοι στην χώρα μας εφαρμόζουν τις πολιτικές τους.

Τα υπάρχοντα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ είναι 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4.000.000.000 ευρώ) και άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ (3.000.000.000 ευρώ) διεκδικούμενα που μας έκλεψαν με το κούρεμα του παράνομου και ανύπαρκτου χρέους το 2012 (PSI του 2012) συν τα χρεωστούμενα τους κράτους προς το ταμείο μας από την τριμερή χρηματοδότηση περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ (700.000.000 ευρώ) συν τους τόκους καθυστέρησης λόγω μη αποδόσεώς τους έως σήμερα στο ταμείο μας.

Οπότε τελικά μιλάμε για αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ συνολικά περίπου 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ (7.700.000.000 ευρώ) για περίπου 130.000 ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ όταν το σύνολο των σημερινών αποθεματικών όλων των ασφαλισμένων της χώρας μαζί με τους ασφαλισμένους στο ταμείο μας δηλ. περίπου 8.500.000 ανθρώπων είναι μόλις 13.000.000.000 ευρώ από τα οποία τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4.000.000.000 ευρώ) είναι του ΤΣΜΕΔΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

 1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 2. ΟΧΙ στον κατακερματισμό των επαγγελματικών ΜΑΣ δικαιωμάτων

 3. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

 4. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 5. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 6. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (Ε.Τ.Α.Α.)

 7. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 8. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΤΟΚΩΣ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ 2012 (P.S.I. TOY 2012)

 9. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 1992 ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 10. ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 11. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ

 12. ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτΑ ΑΠΟ ΤΙΣ οφειλΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 13. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 2010

 1. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 2. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Κ.Ε.Α.Ο.)

 3. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 4. ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ

 5. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ

 6. ΝΑΙ ΣΤΗΝ Κατάργηση ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ δελτίο παροχής υπηρεσιών. ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

 1. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν βρεθεί σε δεινότατη οικονομική κατάσταση λόγω των πολιτικών που άσκησαν οι κυβερνήσεις ιδίως των τελευταίων ετών

 1. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις