6.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΟΙΥΕ: Το παραλήρημα της κρυφο-ΠΑΣΚΕ ιδιωτικών υπαλλήλων μέσω του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ

Πρόσφατα

oiye-logoΗ Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την καθεστωτική ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ και ιδιαίτερα την αθλιότητα της Γραμματείας Τύπου της ΓΣΕΕ, η οποία θεωρώντας προφανώς «τσιφλίκι» της το Γραφείο Τύπου της Συνομοσπονδίας διακινεί ανακοινώσεις μιας πρωτοεμφανιζόμενης «παράταξης» με την επωνυμία «Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα» (ΕΝ.ΕΡΓΑ) και τολμά να «πιάσει στο στόμα της» την Ομοσπονδία μας και να αναφερθεί στους αγώνες και στη δράση της.

Και όλα αυτά, για μια σοβαρότατη καταγγελία που έγινε εναντίον του πρωτεργάτη της ΠΑΣΚΕ – ΕΝ.ΕΡΓΑ όχι από την ΟΙΥΕ αλλά από τη συνδικαλιστική παράταξη «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ» και για την οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί ο καταγγελλόμενος και η παράταξή του, μέσα από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!

Ο παραλογισμός της ΠΑΣΚΕ χτυπάει κόκκινο!

Η ΕΝ.ΕΡΓΑ, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ, προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο και στην Ομοσπονδία μας, μια Ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα, ώστε να εξυπηρετήσει τα ίδια συμφέροντα που εξυπηρετεί κεντρικά, μεταμφιεζόμενη σε κάτι «αριστερό», χρησιμοποιώντας φρασεολογία άλλων γνωστών συνδικαλιστικών παρατάξεων

Γιατί άραγε;

Διότι αυτή η συγκεκριμένη ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ έβαλε πλάτη στα Μνημόνια επί Παπανδρέου, επί Παπαδήμου, επί Σαμαρά και Βενιζέλου και πρωτοστάτησε στην υπερψήφιση του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα, συντασσόμενη απόλυτα με όλο το μνημονιακό μπλοκ, τους δανειστές και τους εργοδότες.

Διότι αυτή η ηγετική ομάδα ΠΑΣΚΕ έχει απαξιωθεί στα μάτια των εργαζομένων, ειδικά του ιδιωτικού τομέα.

Η «κρυφο» ΠΑΣΚΕ, λοιπόν, προκειμένου να βάλει πόδι στην Ομοσπονδία μέσω μαζικών αιτήσεων εγγραφής, είτε ανύπαρκτων σωματείων, είτε σωματείων που αναστήθηκαν ξαφνικά μετά από χρόνια αδράνειας και να επιβάλει, ως επικεφαλής της, συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δουλεύει σε άλλο κλάδο (ΚΑΖΙΝΟ) και ποιος ξέρει που αλλού, καταγγέλλει την ηγεσία της ΟΙΥΕ για δήθεν «εκλογές παρωδία» στα τρόφιμα, για δήθεν «παχυλούς μισθούς», για δήθεν εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Ξέρουν βέβαια πολύ καλά ότι οι εκλογές στα σωματεία τροφίμων είναι αυθεντικές, μαζικές και υποδειγματικές με εργαζόμενους που έχουν ονοματεπώνυμο, ταυτότητα και ΑΜ ΙΚΑ και με παρουσία δεκάδων δικαστικών αντιπροσώπων, χωρίς καμία ανάμειξη διευθυντών και εργοδοτών. Αυτή η μαζικότητα είναι που τους χαλάει, γιατί δεν μπορούν να διαμορφώσουν συσχετισμούς σε όφελός τους όσα σωματεία πραγματικά ή ανύπαρκτα φέρουν.

Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά τα σωματεία μαζί με την Ομοσπονδία μπήκαν μπροστά στον αγώνα για να εφαρμόζονται σήμερα στα περισσότερα Σ/Μ οι κλαδικές ΣΣΕ του Εμπορίου, να κρατηθεί η Κυριακή – Αργία, να αποτραπούν απολύσεις και να σωθούν θέσεις εργασίας από επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Ξέρουν πολύ καλά ότι οι παχυλοί μισθοί, οι θεσμικές εκπροσωπήσεις συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ σε δημόσιους οργανισμούς, οι συναλλαγές, οι διπλοί και τριπλοί μισθοί συνδικαλιστών ήταν και είναι η πρακτική που ανέπτυξε η ίδια η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ με επαγγελματικό τρόπο και καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι πρακτικές με τα στελέχη της ΟΙΥΕ, που είναι όλοι εργαζόμενοι.

Ξέρουν πολύ καλά ότι όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (με ασφάλιση στο ΙΚΑ) ανήκουν και οργανώνονται εδώ και δεκαετίες στη ΓΣΕΕ. Διαφορετικά θα έπρεπε το 90% της διοίκησης της ΓΣΕΕ που εργάζεται στις ΔΕΚΟ και στις Τράπεζες (οι μισοί τουλάχιστον εκ των οποίων είναι ΠΑΣΚΕ) να παραιτηθούν.

Ξέρουν πολύ καλά ότι η ΟΙΥΕ ήταν και είναι συνδικαλιστική οργάνωση με διαχρονικούς αγώνες και δράση εδώ και δεκαετίες.

Ξέρουν πολύ καλά ότι η ΟΙΥΕ πρωτοστάτησε στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανατροπή του Μνημονίου, όταν άλλοι «ποιούσαν τη νήσσαν» και συντάσσονταν με το μνημονιακό μπλοκ.

Ξέρουν, τέλος, πολύ καλά ότι η ΟΙΥΕ πραγματοποίησε την πρώτη Πανελλαδική Απεργία για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας μόλις ένα (1) μήνα μετά από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση της χώρας, αποδεικνύοντας ότι το Συνδικάτο είναι Συνδικάτο και όχι εντολοδόχος της Κυβέρνησης, του κόμματος και της εργοδοσίας.

Αυτά τα ολίγα μέχρις στιγμής για την προσπάθεια της μασκαρεμένης ηγεσίας ΠΑΣΚΕ και την προσπάθεια της να βάλει πόδι στην ΟΙΥΕ.

Για την ώρα, η ΟΙΥΕ απαιτεί θεσμικά από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ να καταδικάσει εδώ και τώρα τη διακίνηση ανακοινώσεων από παρατάξεις μέσω του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της Συνομοσπονδίας, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ΩΣΤΕ ΝΑ μην επαναληφθεί αυτό το –άθλιο και πρωτοφανές στα χρονικά – φαινόμενο στη λειτουργία της ΓΣΕΕ και να μην αναμειγνύεται στην εσωτερική λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ΟΙΥΕ έχει ως συνδικάτο μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που την απαρτίζουν, δεκαετίες αγώνων και δράσης πίσω της, έχει σήμερα συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη στη Διοίκησή της από όλες τις παρατάξεις και ένα προς ένα με διάφανη πορεία και αγωνιστικές παρακαταθήκες.

Όσοι επιδιώκουν να «κρεμάσουν τα νταούλια, εκεί που οι καπεταναίοι κρεμάνε τα άρματα» δεν μπορούν παρά να το προσπαθήσουν.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις