Ραντεβού στα μπλόκα δίνουν οι αγροκτηνοτρόφοι – Μεγάλα τα συλλαλητήρια στην Αθήνα

agrotes-syllalhthrio-syntagma-29 2

agrotes-syllalhthrio-syntagma-29 2«Εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Δεν θα περάσει», τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Προς τα μπλόκα τους στην περιφέρεια οδεύουν οι αγρότες, όπου τη Δευτέρα θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους, που θα συναποφασίσουν με τα μπλόκα που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή

Μετά το μαζικό συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου (σ.σ. είναι χαρακτηριστικό τής μεγάλης μεγάλης συμμετοχής του κόσμου στην πορεία ήταν ότι -με αφετηρία συγκέντρωσης την Ομόνοια- η πορεία χωρίστηκε σε δύο μέρη, με το ένα να φτάνει στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου και το άλλο μέσω Πανεπιστημίου) ολοκληρώθηκε η πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, που αποφάσισαν τα 68 μπλόκα της Πανελλαδικής Επιτροπής.

agrotes-syllalhthrio-syntagma-29 0

Η κινητοποίηση του Σαββάτου ήταν ανάλογη της συγκέντρωσης της Παρασκευής 12/2. Και στις δύο, οι αγρότες ενισχύθηκαν και υποστηρίχθηκαν από τους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, φοιτητές, νεολαία συνταξιούχους κτλ.

Εντυπωσιακή ήταν η στιγμή το βράδυ της Παρασκευής, όταν με με κορναρίσματα και επευφημίες μπήκαν στην πλατεία Συντάγματος τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας για να τεθούν επικεφαλής στο μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, να συμβολίσουν τη μάχη που δίνει μερόνυχτα τώρα στα μπλόκα η μικρομεσαία αγροτιά.