Βόλος: Στο πλευρό της Στάχτου οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης»

dromoi-sinergasias

dromoi-sinergasiasΚλιμάκιο στελεχών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης» συναντήθηκε την Πέμπτη 11/2 με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη – μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς δήλωσε: «Η παράταξή είναι αντίθετη σε κάθε μορφή παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Προφανώς τέτοια ακραία απόπειρα περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί η ποινικοποίηση της κριτικής, που άσκησε στη δημοτική Αρχή Βόλου η Θάλεια Στάχτου με την ιδιότητα της Προέδρου του Συλλόγου σε συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2015, με έγκληση που κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση.

»Η εν λόγω μήνυση έχει το χαρακτήρα της συνδικαλιστικής δίωξης στο πρόσωπο της μηνυομένης προέδρου, αλλά είναι φανερό ότι η παράλληλα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και ως “απειλή” προς όλα τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη του Συλλόγου. Η αλληλεγγύη της παράταξής μας προς την πρόεδρο και τον Σύλλογο θα εκφραστεί και με την παρουσία μας στην αυριανή τους συνέντευξη Τύπου στο χώρο του ΕΚ Βόλου».

Επίσης, τα στελέχη της δημοτικής παράταξης διαβεβαίωσαν στους παριστάμενους συνδικαλιστές ότι «θα είμαστε διαρκώς αντίθετοι τόσο σε αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας όσο και στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που τα τελευταία έξι χρόνια πλήττουν βάναυσα την κοινωνία αλλά και την Τ.Α., η οποία, αντί να αποτελεί καθοριστικό φορέα αποκέντρωσης και ανάπτυξης της χώρας, υπηρετεί σε βάρος των τοπικών κοινωνιών τις περικοπές που της επιβάλλονται συστηματικά από την κεντρική εξουσία και τους δανειστές».

Θα εξακολουθήσουμε, συμπλήρωσαν, «σθεναρά να υπερασπιζόμαστε τις διεκδικήσεις της Τ.Α. απέναντι στην κεντρική εξουσία καθώς και εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των συμπολιτών μας που οδηγούνται μαζικά στο περιθώριο και στη φτωχοποίηση εξαιτίας των πιο πάνω πολιτικών».