ΣΕΚΕΣ: Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ – Εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του υπάρχοντος

eydap

eydapΣτην πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, επισημαίνονται οι ανάγκες των Περιφερειακών Γραφείων σε προσωπικό και σε υποδομές, για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη παρουσία των πολιτών για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Να υποθέσουμε ότι η ΔΑΚΕ, δεν υπονοεί ότι πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες με περισσότερους ακόμα εργολαβικούς (ενοικιαζόμενους) εργαζόμενους, αφού ήδη στα Περιφερειακά υπερτερούν του μόνιμου προσωπικού.

Το ΣΕΚΕΣ επανειλημμένως έχει θέσει επιτακτικά στη Διοίκηση και μέσω των αντιπροσώπων του στους αντίστοιχους συλλόγους, την ανάγκη άμεσης έναρξης της διαδικασίας πρόσληψης μονίμου προσωπικού, αλλά και την ανάγκη έναρξης μιας διαφανούς διαδικασίας αναδιάρθρωσης του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ.

Οι σύλλογοι αλλά και η ομοσπονδία πρέπει να πιέσουν για να προχωρήσουν άμεσα οι παραπάνω διαδικασίες και να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς της προσωρινής εργασίας μέσω των εταιριών ενοικίασης προσωπικού.

Όσον αφορά στην διαδικασία λειτουργίας «ηλεκτρονικού συστήματος ρύθμισης οφειλών μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας», προφανώς και θα πρέπει να υλοποιηθεί μια τέτοια λύση, η οποία όμως θα πρέπει να μελετηθεί από την Δ/νση Πληροφορικής και να ικανοποιεί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με το υπάρχον πληροφοριακό σύστημα της ΕΥΔΑΠ.

Η πρόσφατη υλοποίηση εφαρμογής από την Πληροφορική, η οποία ενσωματώθηκε στην ιστοσελίδα και διαχειρίζεται το «κοινωνικό» τιμολόγιο των πελατών, έγινε σε πραγματικά ελάχιστο χρόνο και αποδεικνύει ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας και γνώσεις έχουν και την θέληση να εργαστούν, υπερβάλλοντας πολλές φορές τον εαυτό τους, για να υπερασπίσουν το συμφέρον της δημόσιας ΕΥΔΑΠ.

Υποθέτουμε ότι η ΔΑΚΕ δεν υποστηρίζει τη συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος των αναθέσεων είτε απευθείας είτε μέσω πρόχειρων διαγωνισμών σε «γνωστές» εταιρίες. Υποθέτουμε ότι δεν θέλει τη συνέχιση παραγγελιών – παραλαβών άχρηστων λογισμικών τύπου «βαρδιολογίου» ή «Ηλεκτρονικών υπογραφών» ή «ψηφιοποίησης καλαματζούδων» ή του σκανδάλου των αδειών του «ΠΑΠΥΡΟΣ» ή ανανεώσεων – επεκτάσεων – διασυνδέσεων λογισμικών αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας.

Η αποσπασματική και ανεξέλεγκτη δημιουργία ασύμβατων εφαρμογών έχει δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια μια δυσμενή και πολύπλοκη κατάσταση στον τομέα της πληροφορικής και θα πρέπει να σταματήσει οριστικά.

Οι μέρες της «βυζαντινής» μεγαλοπρέπειας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το δημόσιο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ διαθέτει αστείρευτες δυνατότητες υποστήριξης μιας δημόσιας λειτουργίας σε όφελος εργαζομένων και πολιτών.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΥΓ 1: Απαιτείται άμεσα να λυθεί το θέμα της δυνατότητας πληρωμών με κάρτα καθώς και η ηλεκτρονικά πληρωμή μετά την ημερομηνία λήξης και κυρίως η δυνατότητα μερικής καταβολής των οφειλών ώστε να αποσυμφορηθεί σημαντικά ο φόρτος εργασίας Περιφερειακών γραφείων και Ταμείων.

ΥΓ 2: Επειδή είναι πολλά τα… ΜΒyte και αρκετά τα high-pack θα επανέλθουμε και… πολύ σύντομα.