6.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, στήνοντας μπλόκα μεγαλύτερης διάρκειας

Πρόσφατα

agrotes-laimitomosΜε αποκλεισμούς δρόμων μεγαλύτερης διάρκειας συνεχίζουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα τις κινητοποιήσεις τους κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς και για το φορολογικό.

  • Στους δρόμους και αγρότες της Αττικής

Μάλιστα, στους δρόμους βγήκαν και αγρότες της Αττικής, οι οποίο έκλεισαν και για μία ώρα τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου στη διασταύρωση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στη κινητοποίηση πήραν μέρος αγρότες απο την Κερατέα, το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα, το Κορωπί και την Παιανία. Λόγω του αποκλεισμού, οι οδηγοί που ήθελαν να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο έπρεπε να κινηθούν μέσω Αττικης οδού.

  • Κλειστά έως τις 6 το απόγευμα τα Τέμπη και τα διόδια Μαλγάρων

Κλειστά από τις 12:00 έως τις 18:00 είναι τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες Πέμπτη η συντονιστική επιτροπή αγροτών του μπλόκου.

Οι αγρότες καλούν, εκ νέου, αύριο Σάββατο, στις 14:00, εκπροσώπους των μπλόκων στα Τέμπη, προκειμένου να αποτιμήσουν την έως τώρα πορεία των κινητοποιήσεών τους και να συντονίσουν τις ενέργειές τους από εδώ και στος εξής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, από την ερχόμενη εβδομάδα, προσανατολίζονται να αυξήσουν σταδιακά και σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού της Κοιλάδας.

Εξάλλου, σήμερα, στις 19:00, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου, συμβολικά, θα κάνουν την εμφάνιση τους και τρακτέρ.

Σε εξάωρο αποκλεισμό από τις 12.00 προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στα διόδια των Μαλγάρων στην Εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

  • Κλειστή παραμένει η νέα Εθνική οδός στον Ισθμό

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι αγρότες της Πελοποννήσου σε όλους τους νομούς, ενώ τα μπλόκα ενισχύονται και από άλλες επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από το ασφαλιστικό.

Από το μεσημέρι της Τρίτης παραμένει κλειστή η νέα Eθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, όπου είναι παραταγμένα πολλά τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ κατά διαστήματα οι αγρότες κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστια ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

agrotes-peloponnisos-nestanis

  • Έκλεισαν για τέσσερις ώρες τα διόδια της Νεστάνης στην Εθνική

Αγρότες της Αρκαδίας έκλεισαν από τις 12.00 έως τις 16.00 τα διόδια της Νεστάνης στη Εθνική οδό, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινούνται αναγκαστικά από την παλαιά Εθνική οδό μέσω Αχλαδόκαμπου. Οι αγρότες του μπλόκου έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και από αγρότες της περιοχής των Καλαβρύτων που έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν με αγροτικά αυτοκίνητα.

Επίσης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης κάποιοι αγρότες έβγαλαν και ζεύτηκαν άροτρα «οργώνοντας» την άσφαλτο, θέλοντας σαν δείξουν το δύσκολο και σκληρό τρόπο που αγωνίζονται να καλλιεργήσουν.

  • Πέταξαν πορτοκάλια στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Στα μπλόκα του Κουτσοποδίου και της Δαλαμανάρας παραμένουν οι αγρότες της Αργολίδας. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι αγρότες της ΠΑΣΥ από το μπλόκο της Δαλαμανάρας στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας, στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου. Οι αγρότες έφτασαν στο διοικητήριο με τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και ανήρτησαν πανό στο μπαλκόνι του 2ου ορόφου που έγραφε: «Μπλόκα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική».

Πέταξαν πορτοκάλια στο προαύλιο του διοικητηρίου και έκαψαν συμβολικά ένα ομοίωμα λαιμητόμου, ενώ αντιπροσωπεία συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αποσπώντας τη δέσμευση ότι θα τα μεταφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Στον δρόμο βγήκαν και οι αγρότες της Νότιας Κυνουρίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Λεωνιδίου και συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της τσακώνικης πρωτεύουσας, όπου πέταξαν κλούβες με πορτοκάλια κι έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα το δρόμο.

Στη Λακωνία, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα των Μολάων, της Λίμνης Γυθείου, των Κροκεών και του Βλαχιώτη με μικρές δυνάμεις, αφού σήμερα το πρωί ενισχυμένοι και από άλλες επαγγελματικές τάξεις, που πλήττονται από το ασφαλιστικό, έχουν μεταφερθεί στον ανισόπεδο κόμβο Μονεμβασιάς επί της Εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου με δύναμη 100 τρακτέρ, 50 αγροτικά αυτοκίνητα και πάνω από διακόσια πενήντα άτομα κι έχουν κλείσει και τους δύο δρόμους αποκόπτοντας όλη τη νότια Λακωνία και προς Μονεμβασιά και προς Μάνη.

  • Αποκλεισμοί στην Εθνική και από αγρότες της Δυτικής Ελλάδας

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν και οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ σε σημεία των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Αγρότες της Ηλείας έκλεισαν την Εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο κόμβο Κουρτεσίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι.

Οι αγρότες Αιτωλοακαρνανίας έκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο κόμβο του Κεφαλόβρυσου, από 17:00-22:00, ενώ οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από 18:00-21:00. Οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο στις 11 το πρωί για μία ώρα, ενώ όλη την ημέρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν την εθνική οδό ανά μία ώρα.

  • Μπήκαν με τα τρακτέρ στο λιμάνι της Πάτρας

Το μεσημέρι, αγρότες από τον δήμο Ερυμάνθου Αχαΐας μπήκαν στους χερσαίους χώρους του νέου λιμανιού της Πάτρας. Οι αγρότες αναχώρησαν, νωρίτερα σήμερα, από την περιοχή Σταυροδρόμι, όπου είχαν παρατάξει τρακτέρ, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών-Τρίπολης. Επιβαίνοντας σε τρακτέρ και αγροτικά οχήματα κατευθύνθηκαν προς την Πάτρα και στη συνέχεια έφτασαν έξω από το νέο λιμάνι.

Αμέσως μετά μπήκαν στο λιμάνι και, αφού κινήθηκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα μέσα στους χερσαίους χώρους, στάθμευσαν τα οχήματα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο. Νωρίς το απόγευμα αποχώρησαν και επέστρεψαν στον κόμβο του Σταυροδρομίου.

agrotes-trakter-ethniki-odos

  • Μπλόκα και διαμαρτυρίες και στην Κρήτη

Στην Κρήτη οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν στο μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου, ενώ την Πέμπτη προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των καταστημάτων των τραπεζών που υπάρχουν στην περιοχή, με γεωργικά μηχανήματα. Επίσης, συμμετείχαν στην τετράωρη κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Εξ άλλου, η «πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 10 το πρωί στο Γιόφυρο Ηρακλείου.

Παράλληλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παγκρήτιο συλλαλητήριο και τον συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις