ΜΕΤΑ ν. Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα για το συλλαλητήριο της 30ής Γενάρη

logo-meta-THESSALONIKIS-portokali

logo-meta-THESSALONIKIS-portokaliΤο ΜΕΤΑ νομού Θεσσαλονίκης καλεί όλες και όλους στο παλλαϊκό – πανεργατικό συλλαλητήριο κατά του νέου ασφαλιστικού, που θα γίνει το Σάββατο 30 Γενάρη, στις 12μ., στην πλ. Αγίας Σοφίας.

Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις αφορούν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Μέσα από αυτή, ολοκληρώνεται η μετατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού από δημόσιος, κοινωνικός, αναδιανεμητικός και αλληλέγγυος, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα. Ταυτόχρονα, διευρύνονται οι ταξικές ανισότητες, αφού «ανοίγει» το δρόμο προς την ιδιωτική ασφάλιση για όλους όσοι… έχουν και μπορούν.

Επιπλέον ισοπεδώνονται πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του κεφαλαίου, το οποίο θα συνεχίζει να φοροδιαφεύγει και να εισφοροδιαφεύγει ενισχύοντας παράλληλα τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία.

Να μην αφήσουμε συγκυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ
να τσακίσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
για τα κέρδη του κεφαλαίου

Να μην περάσει το νομοσχέδιο
που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση

Το ΜΕΤΑ συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλους όσοι τις εφαρμόζουν. Καλεί όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες να δώσουν το δυναμικό τους «παρών»:

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 30 ΓΕΝΑΡΗ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ