16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από 20/1 εργαζόμενοι στα ορυχεία και τεχνικοί ΔΕΗ

Πρόσφατα

dei 12Με την ψήφιση του Ν. 4354/2015, η κυβέρνηση και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκημειώνει από 1 Ιανουαρίου του 2016, το ανώτατο όριο αποδοχών των εργαζόμενων για τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς του Κεφαλαίου Β’ του νόμου 3429/2005, στις οποίες ανήκει και η ΔΕΗ. Με αφορμή και το ασφαλιστικό, πέραν του πλαφόν, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος» αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωνιστικές, απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε μορφής και διάρκειας, αρχής γενομένης από την 20ή Γενάρη.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΕΤΕ/ΔΕΗ, που κατηγορεί την κυβέρνηση για «άδικη και αντεργατική συμπεριφορά» και ζητεί «την απόσυρση της επίμαχης διάταξης που οδηγεί στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας».

Την απεργία καλύπτει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία «καλεί το σύνολο των εργαζομένων στα Ορυχεία και τους Σταθμούς Παραγωγής να συμμετέχουν ενεργά στις εν λόγω κινητοποιήσεις, ενώ το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ στις 26/1/2016 για γενίκευση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ».

Επιτιθέμενη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τον κατηγορεί πως δημιουργεί «ημέτερα golden boys» στην Επιχείρηση, την ώρα που «η τεράστια έλλειψη προσωπικού λόγω απαγόρευσης προσλήψεων, αναγκάζει τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ να εργάζονται συνεχώς και πέραν του νόμιμου ωραρίου, χωρίς μάλιστα να καταβάλλεται η αντίστοιχη αμοιβή».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις