16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολομέλεια δικηγορικών συλλόγων: Αποχή μέχρι Παρασκευή 22/1 ελέω ασφαλιστικής απορρύθμισης

Πρόσφατα

dikigoroi-olomeleiaΑπόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 πήρε η oλομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 14/1/2016, στα γραφεία του ΔΣΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση:

Τα μέλη της pλομέλειας επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. ασφαλιστικό σύστημα.  

Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων.

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφάσισε:

α. Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, με αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών.

β. Τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας(22-1-2016), προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν μεσολαβούσες εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση σχετικά με την συνέχιση της αποχής.


Δικηγορικοί Σύλλογοι: Δήμευση του εισοδήματος η νέα επιβάρυνση των εισφορών

Το πρωί, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων, επιδόθηκε από την αντιπροσωπεία των δικηγόρων το ψήφισμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για την άμεση απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα που παρουσίασε η κυβέρνηση και η έναρξη κοινωνικού διαλόγου με όλους τους επιστημονικούς φορείς.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το προσχέδιο «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου», ενώ τονίζεται ότι «η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα και καθιστά παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών».

Το ψήφισμα

Σύσσωμο το δικηγορικό σώμα απορρίπτει κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα.

Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

Οι δικηγόροι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η σκοπούμενη νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)., συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση του εισοδήματος.

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις