Η ΠΟΘΑ για τη MEGA απληρωσιά και τη MEGA αναλγησία

kexagioglou-potha-mega

kexagioglou-potha-megaΣτους απλήρωτους εργαζομένους (ηθοποιούς, τεχνικούς, συντελεστές κτλ.) σε τηλεοπτικές παραγωγές του MEGA, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του καναλιού, στις 29 Δεκέμβρη, παρευρέθηκε για να συμπαρασταθεί – εκπροσωπώντας του εργαζόμενους του κλάδου- η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΘΑ, η διοίκηση του καναλιού αρνήθηκε να τους συναντήσει, αλλά οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. Οι εργαζόμενοι, περίπου 3.000 τον αριθμό, είναι απλήρωτοι δύο χρόνια, «ακόμα και για σειρές που ήταν πρώτες σε τηλεθέαση και απέδωσαν τεράστια οφέλη στο κανάλι, τόσο οικονομικά, όσο και την πολυπόθητη τηλεθέαση, που επιτρέπει στο κανάλι να παίζει ρυθμιστικό λόγο στα πολιτικά πράγματα».

«Οι μεγαλομέτοχοι παίζουν με τις τύχες μας, με τον ιδρώτα μας, το ψωμί της οικογένειάς μας… Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οδηγούν το κανάλι στη χρεοκοπία με σκοπό να μας αφήσουν απλήρωτους μετά από τόσα χρόνια που εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντά τους. Με την αρχή του επόμενου έτους το κανάλι από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, υποχρεωτικά θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία, εφόσον δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση», υπογραμμίζουν από την πλευρά τους οι απλήρωτοι του MEGA.