15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΧΒΑ: 24ωρη απεργία την Κυριακή 27/12 στην Αττική στον κλάδο του βιβλίου

Πρόσφατα

kiriaki-apergiaaaaaaaΣε 24ωρη απεργία, προχωρά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 στον κλάδο του βιβλίου ο Σύλλογoς Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΧΒΑ). Η απεργία αφορά σε εργαζομένους σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, αποθήκες εκδοτικών οίκων και στα τμήματα βιβλίου πολυκαταστημάτων του νομού Αττικής και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αγώνα για την προάσπιση της κυριακάτικης αργίας και με κύριο αίτημα την κατάργηση όλων των νόμων που θεσμοθετούν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΒΧΑ, στην ανακοίνωσή του: «Ο αγώνας μας λοιπόν συνεχίζεται, καθώς η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη της θητεία και παρά τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες και τις προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει, διατήρησε το σχετικό νόμο. Και όχι μόνο δεν είχε φανεί τελικά διατεθειμένη να κάνει βήματα προς την ουσιαστική νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, αλλά με το 3ο μνημόνιο που έφερε άφησε ανοιχτό το πεδίο και για ακόμα περισσότερες Κυριακές με τα μαγαζιά ανοιχτά. Βέβαια, την ίδια ώρα με περίσσιο θράσος προς τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας τα “θετικά σημεία” του μνημονίου της, διακήρυττε ανάμεσα σε άλλα ότι πέτυχε την επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας! …

»Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας και ενάντια στο σχέδιο καταστολής, ποινικοποίησης και κατατρομοκράτησης των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Σχέδιο που σηματοδοτήθηκε πρόσφατα και από την καταδίκη -από μια ξεκάθαρα μεροληπτική υπέρ της εργοδοσίας δικαστική έδρα- 2 συναδέλφων μας για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή περιφρούρηση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, έπειτα από την επίθεση που δεχθήκαμε από την εργοδοσία και τα ΜΑΤ ένα ακριβώς χρόνο πριν, την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου.

»Μπροστά μας έχουμε μια σειρά από ανοιχτά πεδία μάχης, όπως τον αγώνα για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να δώσουμε επιτέλους ένα τέλος στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας και για να βάλουμε ένα φρένο στους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζονται, στην εφαρμογή των μνημονίων καθώς και στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις