24ωρη απεργία σήμερα ΟΜΥΛΕ και λιμενεργατών ΟΛΠ – Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 11.30πμ.

limenergates-oxi-olp

limenergates-oxi-olpΣε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα τα σωματεία των λινεργατών στον ΟΛΠ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), αντιδρώντας στην ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. Στις 11 και μισή το πρωί, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το ΤΑΙΠΕΔ. «μόνος δρόμος για τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ είναι η συνέχιση των αγώνων μας ενάντια στην απαξίωση του λιμανιού και στο ξεπούλημα της βασικής πύλης της χώρας», αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων, της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του Πειραϊκού λαού, το ΤΑΙΠΕ∆ και η κυβέρνηση συνεχίζουν τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους επίδοξους«επενδυτές» τη

∆ευτέρα21 ∆εκεμβρίου. Συνεχίζουν την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που ειδικά στην περίπτωση των λιμανιών είναι υγιείς, κερδοφόρες και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.

Μπροστά σε αυτή την πολιτική, μόνος δρόμος για τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ είναι η συνέχιση των αγώνων μας ενάντια στην απαξίωση του λιμανιού και στο ξεπούλημα της βασικής πύλης της χώρας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην24ωρη προειδοποιητική απεργία τη ∆ευτέρα21 ∆εκεμβρίου, στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις11:30 και σε πορεία στο ΤΑΙΠΕ∆. Στην κινητοποίηση αυτή, θα συμμετέχουν με3ωρη Στάση Εργασίας και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ).

Είναι χρέος μας να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να δημιουργήσουμε τις κοινωνικές συμμαχίες που θα βάλουν ανάχωμα στην εκποίηση του πλούτου και των παραγωγικών επιχειρήσεων όπως το λιμάνι του Πειραιά που έχει δημιουργήσει ο λαός μας. Το δικό μας μέλλον αλλά και των παιδιών μας δεν θα το καθορίσει κανένα ΤΑΙΠΕ∆ και καμιά ξένη ιδιωτική εταιρΕία.

∆εν θ’αφήσουμε να πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα στο όνομα κανενός μνημονίου. Το ξεπούλημα του ΟΛΠ δεν θα περάσει.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ∆ΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ11:30


  • ΕΔΩ το σποτ των σωματείων εργαζομένων στον ΟΛΠ για το ξεπούλημα του λιμανιού.