Κινητοποιήσεις στον ιδιωτικό τομέα για την απληρωσιά και τις απολύσεις

ergazomenos-ixthiokalliergeia

ergazomenos-ixthiokalliergeiaΗ απλήρωτη εργασία και η τρομοκρατία για απολύσεις είναι στο καθημερινό «μενού» της εργασιακής ζωής, με τους εργαζομένους πάντως να μην πτοούνται και να αντιδρούν δυναμικά. Διαβάστε ενδεικτικά παρακάτω:

«ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», «ΓΕΩΡΟΗ ΑΕ»:
Status quo οι καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και «ΓΕΩΡΟΗ ΑΕ» (έργα ΔΕΔΔΗΕ). Διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων έξι μηνών και μέτρα ασφαλείας. Την Παρασκευή το πρωί, οι απεργοί έδωσαν άμεση απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό σε έργα στο Περιστέρι, περιφρουρώντας την απεργία.

«Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες», «Ορλιάς»:
48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, εξάλλου, συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» και «Ορλιάς», στη λωρίδα Σαγιάδας, εδώ και 10 μέρες, με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Αίτημά τους η καταβολή δεδουλευμένων. Η απληρωσιά φτάνει μέχρι και τους 15 μήνες.

ΕΒΓΑ:
Κινητοποιήσεις για την καθυστέρηση στην καταβολή μισθών

Στο μεταξύ, με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την Κυριακή και έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα στη 1 μ.μ., απαντά το Σωματείο Εργαζομένων «ΕΒΓΑ» στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας.

Εργαζόμενοι της «Forthnet»:
24ωρη απεργία στις 23/12

Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23/12 απαντούν οι εργαζόμενοι της «Forthnet» στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις και στην επίθεση που εξαπολύει σε βάρος του Σωματείου τους. Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet – Netmed» χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην προχτεσινή στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση, τονίζοντας: «Ήταν μια σκληρή αναμέτρηση που μας γεμίζει εμπειρία και φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια. Μας θέλουν απροστάτευτους, χωρίς ΣΣΕ, εγκλωβισμένους στις ουρές του ΟΑΕΔ και τη μόνιμη ανασφάλεια. Μας θέλουν ανοργάνωτους και διασπασμένους, χωρίς σωματεία. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση. Να οργανωθούμε. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!».

Με πληροφορίες από 902.gr