ΜΕΤΑ ν. Θεσσαλονίκης: ΟΧΙ στον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ – ΟΧΙ στη δίωξη των εργατών της ΕΛΒΟ

logo-meta-THESSALONIKIS-portokali

logo-meta-THESSALONIKIS-portokaliΌλες & όλοι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ώρα 9π.μ, για να ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς της ΒΙΟΜΕ και να καταδικάσουμε τη μήνυση της πλειοψηφίας της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του ΕΚΘ εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών της ΕΛΒΟ.

ΒΙΟΜΕ

Για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος πλειστηριασμός του οικοπέδου που βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Ο αγώνας των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ έχει καταφέρει να μπλοκάρει και να ματαιώσει τις τρεις προηγούμενες προσπάθειες για να πωληθεί το οικόπεδο. Την ερχόμενη Πέμπτη, καλούμε τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης σε έμπρακτη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ κόντρα σε όλους όσοι θέλουν να αποτύχει το εγχείρημα της αυτοδιαχείρισης.

ΕΛΒΟ

Την ίδια μέρα, δηλαδή την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, ορίστηκε η δίκη των δύο εργαζόμενων της ΕΛΒΟ, μελών της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα Εργαζομένων ΕΛΒΟ, Σταύρου Ναθαναήλ και Κώστα Σιτέλα, ενώπιον του Β’ Τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης και η πλειοψηφία των τεσσάρων μελών του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο συνάδελφοι (οι οποίοι είναι εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ του Σωματείου) έχουν μηνυθεί με αφορμή μια ανακοίνωση της παράταξής τους σχετικά με την Απεργία της ΓΣΕΕ στις 26/11/2014. Είναι γνωστό σε όλους ότι η μήνυση αποτελεί την αφορμή για την τρομοκράτηση όλων όσοι παλεύουν ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΛΒΟ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, για να καταδικαστεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει τους συναδέλφους και για να μην περάσει η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης στους χώρους δουλειάς.

ΜΕΤΑ νομού Θεσσαλονίκης