18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ: Η Ντρουκφάρμπεν Ελλάς (KRAFT) απολύει όλα τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Εργαζομένων

Πρόσφατα

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει την παράνομη, καταχρηστική και από κάθε άποψη εκδικητική ενέργεια της εταιρείας ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ (που έχει τα γνωστά χρώματα KRAFT), να προχωρήσει στη μαζική απόλυση 15 εργαζομένων – πωλητών της, οι οποίοι όλως τυχαίως (;;;) είναι ταυτόχρονα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Περιοδευόντων Πωλητών (ΠΑΣΕΠΕΠ)!

Η τήρηση της νομοθεσίας και ο σεβασμός του Ν. 1264/82 φαίνεται ότι είναι για την εταιρεία ψιλά γράμματα.

Δε διστάζει να καταπατήσει ωμά και βάναυσα τους νόμους, προκειμένου να εξοντώσει εν τη γενέσει του το νόμιμο Σωματείο των Εργαζομένων και να διαλύσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Ανάμεσα στους απολυμένους, είναι ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου της εταιρείας, που μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, είναι και στην αναγνωρισμένη προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Σωματείου ΠΑΣΕΠΕΠ, η οποία και έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα από τις 17/9/2015!

Η εταιρεία, μάλιστα, κινούμενη εντελώς κουτοπόνηρα, αποσκοπώντας να προσδώσει στις απολύσεις μια κατασκευασμένη «νομιμότητα», σκαρφίστηκε και επικαλέστηκε τη δήθεν κατάργηση ολόκληρου του τμήματος πωλήσεων, τον πυρήνα δηλαδή του Σωματείου, διατηρώντας όμως το διευθυντή και τους επιθεωρητές στη θέση τους!

Προφανώς και αφού ξεμπερδέψει με τις απολύσεις, θα ξαναστήσει το τμήμα πωλήσεων με νέους και φθηνούς εργαζόμενους, που δε θα τολμήσουν να συνδικαλιστούν.

Οι εργοδότες φαίνεται ότι έχουν ξεσαλώσει επί μνημονίου. Νομίζουν ότι μπορούν να καταπατούν κάθε πτυχή της εργατικής νομοθεσίας, να απολύουν ανεξέλεγκτα, να μειώνουν μισθούς, να παραβιάζουν ωράρια, να υποτάσσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους.

Η ΟΙΥΕ μαζί με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ) και τα δύο Σωματεία θα αντιδράσουν δυναμικά απέναντι στις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς και θα προσφύγουν στο υπουργείο Εργασίας, ώστε να ανακληθούν άμεσα  οι απολύσεις και να τηρηθεί η νομιμότητα.

  • Εδώ το έγγραφο της ΟΙΥΕ προς το υπουργείο Εργασίας για τη σύγκληση Τριμερούς

 

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ)


ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ KRAFT – ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ

Η μονίμως παραβατική εταιρεία που αρνείται να σεβαστεί στο ελάχιστο τα εργατικά δικαιώματα, προχώρησε αδίστακτα χωρίς ίχνος ευαισθησίας σε δεκαπέντε (15) απολύσεις.

Στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να διαλύσει το Σωματείο, οι κύριοι αυτοί δεν δίστασαν να καταργήσουν το τμήμα πωλήσεων !!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Μετά από μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις μισθοδοσίας , παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα, μη καταβολή πλήρως αποδοχών αδείας- επιδόματος, αλλαγές ωραρίων χωρίς να δηλώνονται, εργασίες κατά τις αργίες χωρίς να πληρώνονται, υπέρβαση χρονικών ορίων εργασίας χωρίς αμοιβή, είναι ο τρόπος που έχουν επιλέξει να συμπεριφέρονται απέναντι στους εργαζόμενους που μάχονται για την κερδοφορία της επιχείρησης.

Δυστυχώς παρόλες τις διαμαρτυρίες του Σωματείου, της Ομοσπονδίας μας, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα δεν έχουν ανταποκριθεί στο έργο τους.

ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΣΕΠΕ

Αποδεικνύεται σ’ όλη την έκτασή του ότι η αχαριστία περισσεύει για τους πονηρούς εγκέφαλους της διοίκησης της KRAFT. Αντί να σεβαστούν την υπομονή των εργαζομένων, την διαλλακτική στάση του Σωματείου για μια σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων, ακολούθησαν το δρόμο των απολύσεων.

Συγκεκριμένα, υποκριτικά δήλωσαν ότι καταργούν το τμήμα πωλήσεων απολύοντας τους δεκαπέντε (15) πωλητές, φυσικά η επιλογή του τμήματος δεν έγινε τυχαία, όταν στο τμήμα των πωλητών εργάζονται πολλά από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου πωλητών, που πρόσφατα ιδρύθηκε, αλλά και ο πρόεδρος του εργοστασιακού Σωματείου όπως και ο γραμματέας.

Είναι καθαρό ότι το σύνολο των απολύσεων είναι παράνομες κατά παράβαση του Ν.1264/82 άρθρου 14.

Είναι βέβαιο ότι αυτό το γνωρίζει η διοίκηση της εταιρείας, αλλά στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, έγραψε στα παλαιά της υποδήματα την νομοθεσία και τα θεσμικά όργανα του κράτους.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον Υπουργό Εργασίας να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες, η ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβουν ώστε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις.

Το συνδικαλιστικό κίνημα σύσσωμο πρέπει να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, όλοι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής


ΤΟ ΕΚΕΔΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΓΙΑ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την εταιρεία ΝΤΡΟΥΚΑΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ γνωστή για τα χρώματά της KRAFT, αλλά γνωστότερη για τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στον χώρο της, όπως και τις φασιστικές συμπεριφορές απέναντι σε όποιον θεσμό προσπαθεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Διοίκηση που θα έκανε καριέρα το 1800, τότε που μεσουρανούσε το σκλαβοπάζαρο απέλυσε 25 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα 15 συναδέλφους με την αιτιολογία ότι καταργεί το Τμήμα Πωλήσεων και αναθέτοντάς το βέβαια σε εργολαβικό συνεργάτη.

Η ημερομηνία που επιλέχθηκε για την ανακοίνωση των απολύσεων, «όλως τυχαίως» ήταν 3 ημέρες πριν την λήξη της θητείας του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας, απολύοντας μεταξύ των 15 συναδέλφων και τον Πρόεδρο !!!!! του Σωματείου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα.

Τέτοιες ενέργειες είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστες από την εταιρεία και την καλούμε άμεσα να ανακαλέσει την απόφασή της.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση αυτής της απόφασης, κάνοντας ό,τι ακριβώς απαιτείται.

Καλούμε, επίσης, το καταναλωτικό κοινό να δώσει την απάντησή του προς την εταιρεία, μη καταναλώνοντας τα «ματωμένα» προϊόντα της.

 

Σωματείο Εργαζομένων στην Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ


«KRAFT – ντύνουμε τον χώρο σας με χρώμα (& ανέργους)»

«Η Ντρουκφάρμπεν Ελλάς AEBE δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή διαχείριση, ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της»- απόσπασμα από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Με βάση τα ποιό πάνω η εργοδοσία της KRAFT την Τρίτη 1/12/15 ανακοίνωσε σε 15 συνάδελφους του τμήματος πωλήσεων την απόλυσή τους καταργώντας στην ουσία ένα ολόκληρο τμήμα (άραγε ποιά άλλα τμήματα έπονται;). Τους πέταξε στο δρόμο σαν άχρηστα αντικείμενα προκειμένου λέει να κάνει οικονομία, φρόντισε δε να το κάνει κοντά στα Χριστούγεννα ώστε να προάγει το <<κοινωνικό της προφίλ>> και να δώσει <<ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της>> και των οικογενειών τους. Μετά από μειώσεις μισθών, παραβατικές συμπεριφορές, καθυστερήσεις της μισθοδοσίας, συνδικαλιστικές διώξεις και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ξεκίνησε τις ομαδικές απολύσεις και το ξήλωμα τμημάτων. Άραγε τι αξία έχουν οι άνθρωποι σε αυτή την εταιρεία; τι αξία έχουν οι εργαζόμενοι που υπερβάλλοντας εαυτόν κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν εν μέσω κρίσης το καράβι;

Για την εργοδοσία δεν έχουν καμία αξία, θεωρούνται δούλοι σε γαλέρα, κολίγοι σε τσιφλίκια, δουλοπάροικοι σε φυτείες. Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος, ακόμα και οι οικογένειες των ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν ευσυνείδητα την εργασία τους αλλά όταν θεωρηθούν ασύμφοροι πετιούνται στα σκουπίδια όπως οι λεμονόκουπες που στύφτηκαν και ξεζουμίστηκαν μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο. Αν η εταιρεία έχει οικονομικά προβλήματα, αν οι διοικούντες αδυνατούν να διοικήσουν και να οργανώσουν, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι ούτε η κρίση, ζητήσατε τζίρο και ήρθε, ζητήσατε εισπράξεις και ήρθαν, στο τέλος ζητήσατε και το αίμα μας… και το ήπιατε.

Καλά Χριστούγεννα συνάδελφοι, θα είμαστε δίπλα σας και θα παλέψουμε μέχρι εσχάτων για την δικαίωσή σας.

  • ΕΔΩ η καταγγελία του Σωματείου στο ΣΕΠΕ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις