19.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δευτέρα 7/12: Στάση εργασίας από τους τεχνικούς ΔΕΗ

Πρόσφατα

deddieΣτην πραγματοποίηση στάσης εργασίας τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, από 7-10 το πρωί, προχωρεί η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ), με αίτημα την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας και τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας.

Με εξώδικο που απέστειλε στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, γνωστοποιεί την αποχή όλων των εργαζομένων από τις ακόλουθες, ενδεικτικά όχι περιοριστικά, ενέργειες:

  • κανένας τεχνίτης δεν απασχολείται μόνος του σε στοιχεία υπό τάση (ως τέτοιες θεωρούνται και οι εργασίες αντικατάστασης Ασφαλειών σε Πιλλάρ).

  • καμία ενέργεια υπό τάση στα δίκτυα Μέσης Τάσης, εφόσον δεν υπάρχει επικεφαλής και δυο τεχνίτες.

  • καμία εργασία πέραν του νομίμου ωραρίου (ημερήσιου και εβδομαδιαίου), παρά μόνο στις περιπτώσεις που ορίζεται από το νόμο.

  • καμία εργασία δεν πραγματοποιείται εφόσον μειώνει το χρόνο ανάπαυσης μεταξύ βαρδιών.

  • δεν οδηγούμε – δεν επιβιβαζόμαστε σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα, εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό (Τ5).

  • κανένας τεχνίτης δεν οδηγεί υπηρεσιακό όχημα, ανεξάρτητα εάν είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος.

  • καμία χρήση ΙΧ αυτοκινήτων για υπηρεσιακούς λόγους.

  • καμία συμμετοχή σε συνεργεία που δε διασφαλίζουν την ασφάλεια στην εργασία και συγκεκριμένα, όταν δεν υπάρχει σωστή επάνδρωση συνεργείων.

Όπως αναφέρει η ΕΤΕ-ΔΕΗ, στο εξώδικό της προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ:

«Η συνδικαλιστική μας οργάνωση έχει επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί προς την Επιχείρηση για την μη ορθή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, κατά την εκτέλεση της εργασίας από τους συναδέλφους μας, και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας οι οποίες εγκυμονούν νέους κινδύνους για τους συναδέλφους μας.

»Η εντατικοποίηση της εργασίας, με τη μόνιμη απασχόληση των συναδέλφων πέραν του νομίμου ωραρίου, έχει γίνει βασικός παράγοντας ατυχημάτων, ενώ αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα έλυναν το πρόβλημα, έχει προτιμηθεί η “εργολαβοποίηση” των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τις γνωστές κακοτεχνίες.

»Όπως ήδη σας έχουμε δηλώσει, η συνδικαλιστική μας οργάνωση θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικά όταν αυτά αφορούν στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους, με κάθε μέσο».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις