META ν. Θεσσαλονίκης: Ο κατήφορος του ΠΑΜΕ δεν έχει πάτο…

pame-patos

pame-patosΣτη… μια διαγραφή τού επικεφαλής του ΜΕΤΑ ν. Θεσ/νίκης, πολλές έδρες «δώρο» στην ΠΑΣΚΕ του ΕΚΘ

Σε μία περίοδο, στην οποία η συνεχιζόμενη καταστροφική μνημονιακή πολιτική απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων εντείνεται ολοένα και περισσότερο και λίγες μόνον μέρες πριν από τη δεύτερη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 3/12, το ΠΑΜΕ προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τη συνδικαλιστική πρακτική, ενέργεια: στελέχη του από το κλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εισηγήθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου, χωρίς να τηρηθεί καμία νόμιμη καταστατική διαδικασία, τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής του ΜΕΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, από μέλος του προαναφερόμενου σωματείου.

Το επιχείρημά τους: ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ ψήφισε στην διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 32ο Συνέδριο του ΕΚΘ να μην πάρουν μέρος οι αντιπρόσωποι του σωματείου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ναι! Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και η πλειοψηφία των μελών της Διοίκησης του ΕΚΘ ψήφισε να μην πάρουν μέρος οι αντιπρόσωποι του Σωματείου, γιατί το σωματείο με ευθύνη τού ΠΑΜΕ δεν έκανε εκλογές μέσα στις καθορισμένες από το καταστατικό του ΕΚΘ προβλεπόμενες ημερομηνίες (η θητεία του έληξε στις 3/11/2015).

Την ίδια ακριβώς στάση κράτησε ο επικεφαλής μας και για όλα τα σωματεία που ήταν εκπρόθεσμα (π.χ., Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Νεότητας, λήξη θητείας στις 12/11/2015, ημέρα έναρξης του συνεδρίου του ΕΚΘ).

Με επιχείρημα λοιπόν τη στάση αυτή, μία στάση που δεν ετεροκαθορίζεται από τις πολιτικές προτιμήσεις των αντιπροσώπων αλλά είναι συνεπής με τις καταστατικές διαδικασίες και έχει σκοπό να διαφυλάξει το θεσμό του ΕΚΘ, το ΠΑΜΕ προχώρησε στην διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το κλαδικό του σωματείο.

Οι στόχοι του ΠΑΜΕ προφανείς:

1. Εκκαθαρίζει με την συγκεκριμένη διαγραφή ένα ακόμα σωματείο από τα «μιάσματα».

2. «Κτυπάει» τη συνεπή στάση του ΜΕΤΑ απέναντι σε μεθοδεύσεις από εργοδοσία, κόμματα και κυβέρνηση.

3. «Κρύβει» τις συμφωνίες του με την ΠΑΣΚΕ στη διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων του 32ου συνεδρίου του ΕΚΘ.

4. «Κρύβει» τη φανερή του συναλλαγή με την ΠΑΣΚΕ, στο θέμα της συγκρότησης του προεδρείου του ΕΚΘ (το ΠΑΜΕ ψήφισε για όλα τα όργανα του προεδρείου τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά λευκό!! στον εκπρόσωπό του ΜΕΤΑ, με αποτέλεσμα την υπερεκπροσώπηση της ΠΑΣΚΕ και τον αποκλεισμό του ΜΕΤΑ στο προεδρείο του ΕΚΘ, ακυρώνοντας την αντιπροσωπευτικότητα – αναλογικότητα του οργάνου, που τόσο επικαλούνται).

5. Αποσιωπά το γεγονός ότι ψήφισε για πρόεδρο του ΕΚΘ τον επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, σέρνει εργαζόμενους από την ΕΛΒΟ στα δικαστήρια, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική έκφραση και δράση.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια του ΠΑΜΕ, ενέργεια που θεωρούμε ότι δεν είναι μεμονωμένη, αλλά εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο του ΠΑΜΕ, ένα σχέδιο που εκτός από τον ολοκληρωτικό έλεγχο των σωματείων που αποκτά πλειοψηφία, έχει σαν κύριο στόχο, να χτυπήσει τις δυνάμεις και τα στελέχη του ΜΕΤΑ, που με συνέπεια αγωνίζονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΜΕΤΑ έχουν στόχο τους κοινούς αγώνες και την ενότητα των εργαζόμενων. Η ΕΝΟΤΗΤΑ δεν χτίζεται όμως με χυδαίες συμπεριφορές και ενέργειες.

Ας σκεφτούν καλά αυτοί που μεταχειρίζονται τις καταδικασμένες πρακτικές των διαγραφών, που θυμίζουν τις εποχές των Μακρή – Θεοδώρου, πόσο απαξιώνουν τον συνδικαλισμό, πόσο απογοητεύουν και στρέφουν στον ατομικισμό και την αποχή τους εργαζόμενους.

Η σημερινή κατάσταση απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος απαιτεί από όλους μας μία νέα ΑΡΧΗ! Το χτίσιμο ενός συνδικαλιστικού κινήματος που δε θα υπακούει στις εντολές μηχανισμών και κομμάτων. Τα μέλη και τα στελέχη του ΜΕΤΑ παλεύουν και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για ένα συνδικαλιστικό κίνημα με Δημοκρατία, Διαφάνεια και Δικαιοσύνη στη λειτουργία των Οργάνων, στις συλλογικές αποφάσεις, στην κατάθεση κάθε άποψης, στην κοινή δράση.

Μόνον έτσι θα υπάρχει ένα μαζικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τα μέλη και τα στελέχη του ΜΕΤΑ θα συνεχίσουν με συνέπεια θα αγωνίζονται για αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα, που θα είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο από τα κόμματα, την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.