16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην απεργία της 3ης Δεκέμβρη – Δεμένα τα πλοία

Πρόσφατα

mesa-metaforasΜε στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Να σημειωθεί πως στις 3 Δεκέμβρη θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ, της ΠΕΝΕΝ και άλλων ναυτεργατικών σωματείων στην 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ


Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν βάλει στην κλίνη του Προκρούστη το ασφαλιστικό και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια νεοφιλελεύθερης λογικής επίθεση στις συντάξεις τους και στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Παράλληλα, έχει εξαπολυθεί, κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, μια νέα φοροκαταιγίδα, που είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ενώ οι επιβάτες ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό.

Είναι φανερό ότι η μνημονιακή επίθεση υπονομεύει τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες προωθώντας από «υπόγειες διαδρομές» ιδιωτικοποιήσεις και μετατρέποντας ένα δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, σε πηγή κέρδους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εξυπηρέτησης των επιβατών και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ είναι αποφασισμένη να αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις της σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Γι’ αυτό συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των εργαζόμενων στα απεργιακά συλλαλητήρια πραγματοποιούμε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις