ΟΣΕΑΔΕ: Όχι στους πλειστηριασμούς – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

pleisthriasmoi-kanena-spiti

pleisthriasmoi-kanena-spitiTο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με τη γνωστή διαδικασία του «κατεπείγοντος», αφήνει χωρίς προστασία χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Το νέο πολυνομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μας βρει στο δρόμο του αγώνα σε κάθε τόπο εργασίας, σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς και στις διακοπές ρεύματος.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να δυναμώσει η παρέμβαση των σωματείων! Κανένας μόνος του. Συλλογικά ν’ απαντήσουμε.

Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Ο δρόμος της αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών και της ανακοπής των νέων βάρβαρων μέτρων απαιτεί μαζικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που σήμερα μας ξεζουμίζει σε δικαιώματα, μισθούς, διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, κλέβει τον ιδρώτα μας, τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να απαντήσουμε στην εξουσία του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ με ανέβασμα της μαχητικότητας μας, με οργάνωση στα σωματεία, με ανάπτυξη των συλλογικών διαδικασιών, με νέα απεργία.