rodos-nosokomeio

rodos-nosokomeioΚάλεσμα προς τους κατοίκους της Ρόδου αλλά και τους επισκέπτες απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Ρόδου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στις 5.30μμ., στην πλατεία Κύπρου της πόλης, διαμαρτυρόμενος για την υποβάθμιση του ΓΝ Ρόδου.

«Οι απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας μας εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα τα χρόνια των μνημονίων, μας έχουν φτάσει όχι μόνο σε απόγνωση, αλλά και σε προβληματισμό για την ασφάλεια των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος και συμπληρώνει: «Το νοσοκομείο μας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που απομείναμε για να καλύψουμε την 24ωρη λειτουργία του, να έχουμε εξαντλήσει κάθε σωματική και ψυχική αντοχή. Η κατάσταση πλέον στην Υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς».

Πώς τέθηκε σε λειτουργία το Αιμοδυναμικό Τμήμα, κ. Κρεμαστινέ;

«Συνεχώς υποστελεχώνονται κάποια τμήματα στο νοσοκομείο. Κάποιοι βουλευτές επιθυμούν τη λειτουργία νέων τμημάτων. Να ρωτήσετε τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό πώς τέθηκε σε λειτουργία το Αιμοδυναμικό Τμήμα», είπαν σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μιχαλίτσα Τσαμπουριάνη και Ελένη Αγγέλη, αντίστοιχα.

«Εμείς γνωρίζουμε», συνέχισαν, «πως για να λειτουργήσει η νέα δομή αποδυναμώθηκε η Kαρδιολογική Kλινική. Ζητούμε να ενισχυθεί με προσωπικό το νοσοκομείο. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Εμείς κάνουμε υπομονή. Τίθενται όμως σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών, όταν το προσωπικό είναι εξαθλιωμένο, κουρασμένο. Έτσι δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Το λάθος ενός νοσηλευτή μπορεί να κοστίσει μια ανθρώπινη ζωή».

Στο πλευρό των εργαζομένων στο νοσοκομείο το ΕΚΡ

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ΓΝ Ρόδου και συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 19 Νοέμβρη 2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του: «Το ΕΚΡ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά την εξαθλίωση της λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας και των απαράδεκτων παρεχόμενων ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών στους ασθενείς. Στην περιοχή μας, η κατάσταση στην υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς (τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων κ.λπ.)».

Το ΕΚΡ, τέλος, «απαιτεί να σταματήσει η καταστρατήγηση του ανθρώπινου δικαιώματος στην δημόσια και δωρεάν υγεία και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στο νοσοκομείο στις 19/11/2015, στην πλατεία Κύπρου, ώρα 17.30».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ


Αγαπητέ κάτοικε της Ρόδου,
Αγαπητέ επισκέπτη

Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου απευθυνόμαστε σε σένα και ζητάμε την δική σου συμβολή, για να σταματήσει επιτέλους, η επονείδιστη για όλους μας εξαθλίωση της λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας μας εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα τα χρόνια των μνημονίων, μας έχουν φτάσει όχι μόνο σε απόγνωση, αλλά και σε προβληματισμό για την ασφάλεια των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς.

Το Νοσοκομείο μας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που απομείναμε για να καλύψουμε την 24ωρη λειτουργία του, να έχουμε εξαντλήσει κάθε σωματική και ψυχική αντοχή. Η κατάσταση πλέον στην Υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς.

Η αναμονή για λύση στα προβλήματά μας απέδειξε ότι τα έκανε χειρότερα!!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!!

Οι ανακοινώσεις για προσλήψεις των δέκα και είκοσι ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (που μάλλον θα γίνουν του χρόνου) εκτός του ότι είναι κοροϊδία – όταν για να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 100 μόνιμους νοσηλευτές – είναι λόγια του αέρα!!!

Τα ρεπό έχουν ξεπεράσει τα 9.000 (!!!), οι άδειες του 2014 ακόμη δεν έχουν ξεχρεωθεί (πόσο μάλλον του 2015), η εξάντληση από τις βάρδιες του λειψού προσωπικού του κυκλικού ωραρίου, τα ψυχολογικά προβλήματα, τα αυτοάνοσα, οι διακοπές κύησης, οι απόπειρες αυτοκτονίας και τα διαζύγια, είναι μερικές από τις καταστάσεις που βιώνουμε ως απόρροια των παραπάνω.

Θέλουμε εδώ και τώρα να σταματήσουμε να γίνεται θυσία το δικαίωμα του ροδιακού λαού για αξιοπρεπή πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Θέλουμε εδώ και τώρα εμείς σαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, να μπορούμε και να είμαστε σε θέση να τις παρέχουμε.

Δεν θα ανεχθούμε να «φεύγουν» δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που βγάζει με θυσίες ο ελληνικός λαός και να πηγαίνουν σε τράπεζες, σε «υγιείς» επενδυτές, όταν σ’ εμάς κόβουν με το μαχαίρι το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή.

Απευθυνόμαστε σε σένα γιατί μόνο με τη δική σου στήριξη κι αλληλεγγύη μπορεί ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός. Έλα ν’ απαιτήσουμε μαζί:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ.

  • ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

  • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

  • Ένταξη στα ΒΑΕ.

  • Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

  • Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.

  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ
ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30