ΜΕΤΑ: Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει

fimosi2

fimosi2Δελτίο Τύπου για τις διώξεις των εκπαιδευτικών ΠΕ Γ. Χρόνη και Π. Βαϊνά – Όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις υποστήριξής τους, που διοργανώνονται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι αιρετοί Γ΄ Αθήνας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Γ. Χρόνης και Π. Βαϊνάς, δικάζονται στις 17 και 23 Νοέμβρη, γιατί μηνύθηκαν από υποψήφιους διευθυντές, έπειτα από τις κρίσεις του 2011.

Οι μηνυτήριες αναφορές έχουν ως λόγους την «παράβαση καθήκοντος» και την «κατάχρηση εξουσίας». Ο πραγματικός λόγος όμως, είναι η χαμηλή τους βαθμολογία από τους παραπάνω αιρετούς, γιατί είχαν στα χέρια τους καταγγελίες εις βάρος τους για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από συλλόγους Α/θμιας εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Η στάση που θα κρατούσαν οι αιρετοί στις κρίσεις των διευθυντών ήταν γνωστή από τον Νοέμβριο του 2010, εφόσον είχαν δεσμευθεί γι’ αυτή τους τη στάση στους συναδέλφους τους στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων Π. Ε. Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι και τους υπερψήφισαν και τους εξέλεξαν εκπροσώπους τους στα όργανα του ΠΥΣΠΕ. Όταν υπερψηφίστηκαν, λοιπόν, δε γνώριζαν ποιοι εκπαιδευτικοί θα έθεταν υποψηφιότητα για διευθυντές, συνεπώς κι έπραξαν αυτό που δεσμεύτηκαν να κάνουν χωρίς να υπάρχει κάποια προσωπική ιδιοτελής διαφορά ή εμπάθεια, παρά μόνο οι σοβαρές καταγγελίες των σωματείων.

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δηλώνουμε ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο πολλαπλών κι άδικων διώξεων συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών, εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε σύσσωμο το εκπαιδευτικό και συνολικά το εργατικό κίνημα, να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών Γ. Χρόνη και Π. Βαϊνά, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη.

Όλες και όλοι την Τρίτη 17/11, στις 9πμ., και τη Δευτέρα 23/11, στις 11πμ., στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, για να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους συναδέλφους εκπαιδευτικούς!