19.9 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΓΝ Μεσολογγίου: Κάτι, αλήθεια, συμβαίνει εδώ

Πρόσφατα

Από μια ορισμένη άποψη, βρισκόμαστε ήδη στην «επόμενη μέρα» για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Όσο κι αν οι θετικές εξελίξεις αφορούν το επιμέρους (αποπομπή διοικητή και συμπαραμαρτούντα), αξίζει να σταθούμε σ’ αυτό, να πάρουμε και μια ανάσα, από τη σκοπιά της ουσιαστικής συμβολής του αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου, με τη συμπαράσταση βεβαίως φορέων της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας αλλά και τη σημαντική στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ. Πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον, διδακτικό και προβλεπτικό. Καλός οιωνός για το μέλλον.

Στο γενικευμένο κλίμα της ανέκφραστης, υποβόσκουσας οργής, αλλά και της κυρίαρχης απογοήτευσης, της παραίτησης και της απάθειας,, όπου όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά βαλλόμαστε πανταχόθεν και ποικιλοτρόπως κι έχουμε κυριολεκτικά εξαντληθεί από κάθε άποψη, είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο σημάδι να υποστηρίζονται και σήμερα συλλογικά διαχρονικά αιτήματα στο χώρο της δουλειάς, με ιδιαίτερη σημασία όταν αυτά αφορούν ιδίως τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας από το τοπικό Νοσοκομείο.

Παρά την κόπωση, τις ιδιαιτερότητες, τις πολλαπλές ματαιώσεις, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου γνωρίζουν από καιρό και συνεχίζουν να πιστεύουν πως τα επιμέρους προβλήματα στο τμήμα τους και στον τομέα τους έχουν οπωσδήποτε γενικότερα κοινά αίτια, αλλά πέραν, αφενός, της ατομικής ευθύνης, προσπάθειας και προσφοράς για τη συμβολή στην επίλυσή τους, έχει, αφετέρου, καθοριστική σημασία η συλλογικότητα στη δράση και τη διεκδίκηση, η μαζική συμμετοχή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η πίστη στον αγώνα για το δίκαιο, την αλήθεια, τη λογική των αιτουμένων. Αυτό αποτελεί τη μία συνιστώσα της όποιας επιτυχίας στην έστω κι επιμέρους αντιμετώπιση προβλημάτων. Η άλλη σημαντική συνιστώσα είναι ο σωστός συλλογικός στρατηγικός σχεδιασμός και ο καθορισμός προτεραιοτήτων, η ευέλικτη τακτική, η σταθερότητα – επιμονή στο στόχο, η αναβάπτιση στις γενικές συνελεύσεις και η ενδυνάμωση της ενιαίας φωνής απέναντι σε οποιονδήποτε και ο,τιδήποτε αντιστρατεύεται αρχές και αξίες, βάζει οποιαδήποτε εμπόδια στην ομαλή εκπλήρωση της αποστολής του Νοσοκομείου, ή εκπροσωπεί συμφέροντα άλλα από τη διασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου από το Νοσοκομείο.

Είναι μακρά η σχετική παράδοση και αξιοσημείωτο το ιστορικό του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Ενός ασταμάτητου αγώνα με συνέπεια, συνέχεια, σοβαρότητα, υψηλή ποιότητα, κατακτημένη κουλτούρα, σωστή στρατηγική. Η εμπειρία των παλαιότερων και ιδιαίτερα των πρόσφατων γενικών συνελεύσεων και της κατάληψης, έναντι ακραίου φαινομένου απίστευτης αναισθησίας και συναφών πρακτικών αποδόμησης και καταστροφής του Νοσοκομείου, συνιστά, πέραν των άλλων, κι ένα ωραίο, ζωντανό μάθημα δημοκρατίας, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για τους συνεχιζόμενους και αναγκαίους σημερινούς και αυριανούς αγώνες μας για το Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και τη δημόσια υγεία στην ευρύτερη περιοχή μας. Η ενεργητική, με πίστη στον κοινό στόχο και αποφασιστικότητα συμμετοχή απάντων: νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνικών και γιατρών αποτελεί μια ακόμη εγγύηση για το σήμερα και το αύριο.

Όχι μόνο κάνοντας καλά τη δουλειά του ο καθένας μας και όλοι μαζί, αλλά πέρα από το «να κοιτάει μόνο τη δουλειά του – δηλαδή τον εαυτό του και τη βόλεψή του – », όπως συχνά συμβουλεύουν ορισμένοι αμέτοχοι «σώφρονες», αγωνίζεται και αγωνιζόμαστε παράλληλα για ευρύτερα κοινά ζητήματα, κι αυτός ο αγώνας μπορεί να οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε αποτελέσματα. Ποτέ δεν πάει χαμένος.

«Κάτι, αλήθεια, συμβαίνει εδώ {στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου}, κάτι μυστικό. Κάτι πλούσιο και παράξενο, σαν τοπίο του βυθού…». Με την άδεια του Διονύση Σαββόπουλου, βεβαίως…

Πηγή: aixmi-news.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις