9.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Τετάρτη 4 Νοέμβρη: Συγκέντρωση συνταξιούχων για το ασφαλιστικό, πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 10πμ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό πραγματοποιεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην πλ. Κλαυθμώνος, η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ). Οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης και θα αγωνιστούν με κάθε μέσο και τρόπο για την αποτροπή νέων αναίτιων όσο και επώδυνων μέτρων, και υπενθυμίζουν για ακόμη μια φορά ότι διαθέτουν και κρίση και μνήμη.

«Εμείς οι συνταξιούχοι δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος το νέο ασφαλιστικό, βάσει του πορίσματος των “ΣΟΦΩΝ”, το οποίο μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδώρημα και τη ζωή μας σε κόλαση», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΓΣΕΕ.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΣΕΕ


Οι συνταξιούχοι, που συμμετέχουμε στην σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υπό την αιγίδα της ΑΓΣΣΕ (Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος) και με την συμμετοχή και άλλων Συνταξιουχικών Συλλόγων και Οργανώσεων, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας, στην επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση και τους δανειστές, διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος της Χώρας και στον αφανισμό ΌΛΩΝ των Συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι, των οποίων οι συντάξεις από το 2010 έχουν περικοπεί, περισσότερο από 50%, πλήττονται βάναυσα τα τελευταία 5 χρόνια από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που εφαρμόζουν οι κατώτερες των περιστάσεων Ελληνικές Κυβερνήσεις, μπροστά στην άρνηση τους να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές του κράτους.

Σε περισσότερα από 500 δισ., ανέρχεται η απώλεια των περιουσιακών στοιχείων, για τα μικρά και μεσαία Ελληνικά νοικοκυριά, από την εφαρμογή των μνημονίων, με αποτέλεσμα 1,5 εκατομμύρια Έλληνες να έχουν φτωχοποιηθεί, σε διάστημα μόλις 5 ετών.

Ποτέ όμως οι Κυβερνώντες, δεν απολογήθηκαν, για την εγκληματική διαχείριση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, ούτε επέστρεψαν ποτέ πίσω τα ιλιγγιώδη ποσά που έκαναν φτερά, αν μη τι άλλο , με την ανοχή των διορισμένων διοικήσεων .

Σε εκατοντάδες δις ανέρχονται οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία λεηλατήθηκαν με ευθύνη του ιδίου του Κράτους.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Τα δομημένα ομόλογα;

Το κούρεμα των PSI;

Τις απώλειες των αποθεματικών στο χρηματιστήριο;

Τον μηδενικό τοκισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αναγκαστικούς νόμους;

Εάν προσθέσει κανείς και την άρνηση των Κυβερνήσεων για καταβολή της θεσμοθετημένης κρατικής συμμετοχής στα Ταμεία, την απροθυμία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας, είναι ξεκάθαρο πια για το ποιοι ευθύνονται για την διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Εμείς οι Συνταξιούχοι δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος το νέο Ασφαλιστικό βάσει του πορίσματος των «ΣΟΦΩΝ», το οποίο μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδώρημα και τη ζωή μας σε κόλαση.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν από την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στο Εργατικό και Συνταξιουχικό Κίνημα της Χώρας, καθώς και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και:

  • Να προστατεύσει τις συντάξεις όλων των Συνταξιούχων, με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας και την απόδοση της κρατικής επιχορήγησης στα Ταμεία.

  • Να ενισχύσει με αποτελεσματικά μέτρα την απασχόληση των νέων και όλων των ανέργων, για να εισρεύσουν νέοι πόροι στα Ταμεία.

  • Να σταματήσει τον άθλιο διχαστικό διαχωρισμό των Συνταξιούχων σε χαμηλοσυνταξιούχους και πλούσιους συνταξιούχους, που δηλητηριάζει την εθνική ομοψυχία, που απαιτούν οι καιροί.

  • Να εγγυηθεί τη σταθερή βιωσιμότητα των συντάξεων, απενεργοποιώντας τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος.

  • Να εφαρμόσει, τις αποφάσεις 2287-2290 του Συμβουλίου της Επικρατείας για ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους ανακαλώντας και ακυρώνοντας τις περικοπές των Νόμων 4051,4052 και 4093 του 2012.

Οι συνταξιούχοι της χώρας είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τον κατήφορο των περικοπών και της εξαθλίωσης ,να ανατρέψουμε τα σχεδία των κυβερνώντων και να πάρουμε πίσω αυτά που πληρώσαμε κα μας ανήκουν από τους κόπους μιας ζωής.

Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, είμαστε ενωμένοι και θα κερδίσουμε αυτά που μας πρέπουν και μας αξίζουν γιατί έχουμε δικαίωμα στη ΖΩΗ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΧΙ στην διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

ΟΧΙ στην λεηλασία των συντάξεων.

Οι συνταξιούχοι είμαστε άνθρωποι κι όχι αριθμοί.

Η ζωή μας δεν είναι «ισοδύναμα».

Θέλουμε το υπόλοιπο της ζωής μας.

να το ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Παρόμοια Άρθρα