15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ΕΚΑ καταδικάζει τις αποκρατικοποιήσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ

Πρόσφατα

ToΕργατικό Κέντρο Αθήνας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την κυβέρνηση που, «παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Αυτή η πολιτική, τονίζει, οδηγεί στην παράδοση της δημόσιας Αρχής και των σημαντικών λιμενικών δραστηριοτήτων σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, απαξιώνει όλα τα Λιμάνια με επενδυτική άπνοια, δραματική μείωση του προσωπικού και την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Το ΕΚΑ ενώνει τη φωνή του με τους εργαζομένους στα λιμάνια (σ.σ.: σήμερα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή της ΠΕ Πειραιά, των δήμων Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, καθώς και φορέων και κατοίκων της περιοχής) και απαιτεί:

  • Αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Ιδιαίτερα να ακυρωθεί η πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ. Τα λιμάνια ανήκουν στον λαό.

  • Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα Λιμάνια.

  • Στελέχωση των Λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

  • Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

  • Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις