19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις σήμερα ΑΔΕΔΥ, λιμενεργατών, ΠΑΣΕ Wind, θεατρολόγων

Πρόσφατα

antistekomasteΣυλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) πραγματοποιεί σήμερα, στη μία το μεσημέρι, η ΑΔΕΔΥ για τη διάσωση του ΜΤΠΥ, το οποίο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο, με βάση όλα όσα προβλέπονται από το νόμο με τα προαπαιτούμενα Οκτωβρίου, που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Για να δοθεί στους δημόσιους υπαλλήλους η δυνατότητα συμμετοχής στην κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12.30μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στο συλλαλητήριο μετέχουν Ομοσπονδίες του Δημοσίου καθώς και οργανώσεις συνταξιούχων (εδώ η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ).

Στάση εργασίας, από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 10 και μισή το πρωί, εξάλλου, πραγματοποιούν και οι υπάλληλοι στα λιμάνια και οι λιμενεργάτες, αντιδρώντας στην αποκρατικοποίηση των λιμανιών. Θα προχωρήσουν και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις διοικήσεις των Οργανισμών για να εκφράσουν τη διαφωνία τους. Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία (εδώ το σχετικό θέμα), ενώ την κινητοποίηση υποστηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, δηλώνοντας την αντίθεσή της σε κάθε αποκρατικοποίηση λιμένα, όπως του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εδώ).

Στάση εργασίας, από 8 το πρωί μέχρι 12 το μεσημέρι, πραγματοποιεί και ο ΠΑΣΕ Wind, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ και ένα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα στη συγκεκριμένη εταιρεία. Στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα κεντρικά γραφεία της WIND, στο Μαρούσι, λεωφ. Κηφισίας 66 (εδώ).

Κινητοποίηση, τέλος, πραγματοποιούν και οι εκπαιδευτικοί θεατρολόγοι, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τις «υποτριπλάσιες των πραγματικών αναγκών» προσλήψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα στα σχολεία της χώρας (εδώ).

Όλες τις παραπάνω κινητοποιήσεις στηρίζει με τις δυνάμεις της η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις