17.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Και η ΑΔΕΔΥ στις κινητοποιήσεις κατά του ξεπουλήματος ΟΛΠ, ΟΛΘ

Πρόσφατα

olp-megaroΜε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των υπαλλήλων των λιμανιών της χώρας (ΟΜΥΛΕ), των λιμενεργατών του ΟΛΠ, των υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ), οι οποίοι πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015. Καλεί, τέλος, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των διοικήσεων των Σωματείων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:00πμ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στο υπουργείο Ναυτιλίας, κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Όσο για τη ΓΣΕΕ; Παρά το ότι στην ανακοίνωσή της για την 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου αναφέρει, με αφορμή τα μέτρα του μνημονίου 3, ότι «το “κυρίως πιάτο” που έπεται και περιλαμβάνει μια σειρά από νομοσχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακά, συνδικαλισμό, θα αντιμετωπιστεί από τη ΓΣΕΕ μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που ισοπεδώνονται, δίνοντας από κοινού τις μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», σε αυτήν την περίπτωση, των αποκρατικοποιήσεων δηλαδή, τηρεί «σιγή ιχθύος». Μέχρι την ώρα της ανάρτησης του συγκεκριμένου κειμένου, δεν είχε βγάλει ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης. Φαίνεται πως οι «από κοινού μεγάλες μάχες» εξαντλήθηκαν στο μελάνι για την απεργία του Νοεμβρίου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


Το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ν.Α. Ευρώπης, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου ανθρώπων και εμπορευμάτων στη χώρα μας, το βασικό κρίκο σύνδεσης των νησιών μας με την ενδοχώρα. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση λειτουργίας της ιστορικά μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης της χώρας.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή του μνημονιακού μορφώματος ΤΑΙΠΕΔ και παρά την έντονη αντίθεση Συνδικάτων, παραλιμένιων Δήμων, Περιφέρειας και των Παραγωγικών Φορέων προτίθεται να παραδώσει ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά σε ξένα ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα, παραβιάζοντας βάναυσα το Σύνταγμα.

Η μέχρι σήμερα πενταετής λειτουργία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, έχει ήδη δημιουργήσει ένα νέο εργασιακό μοντέλο εκμετάλλευσης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ είναι καθολική η οικονομική επιβάρυνση για την ελληνική κοινωνία, καθώς το κόστος εισαγωγής ή εξαγωγής container έχει αυξηθεί κατά 30%. Η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να παραδώσει, όχι μόνο τον εμπορευματικό τομέα του ΟΛΠ, αλλά και την ακτοπλοΐα σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Στα σχέδια της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται ακόμη και περιοχές που δεν έχουν σχέση με λιμενικές δραστηριότητες (πλατείες, ελεύθεροι χώροι, δρόμοι, αστικά ακίνητα κ.ά.) μετατρέποντας ουσιαστικά την πώληση του μεγαλύτερου λιμανιού της ανατολικής μεσογείου σε αγορά real estate.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των Υπαλλήλων των Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), των Λιμενεργατών του ΟΛΠ, των Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ), οι οποίοι πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015.

Καλούμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Διοικήσεων των Σωματείων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:00πμ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις