16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιστολή ΠΕΠΕ για την επαναλειτουργία του Προαστιακού Καλαμάτας

Πρόσφατα

proastiakos-treno-metaforesΕπιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, τους βουλευτές Μεσσηνίας (μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εργασίας), καθώς και στη διοίκηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ζητώντας την επαναλειτουργία του Προαστικού Καλαμάτας. Παράλληλα, εξηγεί και τους λόγους.

Διαβάστε την επιστολή:

Το Σωματείο μας στο παρελθόν έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη με επιστολές του, και έχει επισημάνει την αναγκαιότητα της μόνιμης επαναλειτουργίας του Προαστιακού στην περιοχή της Καλαμάτας. 

Με την παρούσα επιστολή μας, επανερχόμαστε στο αίτημά μας, διότι μετά και την – για άλλη μια χρονιά –  επιτυχημένη  λειτουργία του Προαστιακού κατά την περίοδο της πανήγυρης της Μεσσήνης, επιβεβαιωνόμαστε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του. Τονίζουμε ότι για την επαναλειτουργία του Προαστιακού υπάρχει: διαθέσιμο τροχαίο υλικό (το οποίο παραμένει αδρανές στο Μηχανοστάσιο Καλαμάτας), Τεχνικό Προσωπικό, Μηχανοδηγοί και Σταθμάρχες που για έκτη συνεχή χρονιά εργάζονται εκτός της μόνιμης κατοικίας τους.

Από μελέτες που υπάρχουν το εγχείρημα δεν επιβαρύνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αφού έχει κερδοφόρες χρήσεις τα τελευταία τρία χρόνια) ενώ η επαναλειτουργία αποτελεί αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής της Μεσσηνίας (επισυνάπτουμε, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων τις 1.800 υπογραφές των κατοίκων). 

Επιπρόσθετα, η λειτουργία του σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των επιβατών και των τουριστών που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια την περιοχή με αυξητικές τάσεις, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του νέου Αεροδρομίου (όπου δίπλα σε αυτό, υπάρχει στάση του Προαστιακού).

Παράλληλα, το τρένο θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση των φοιτητών από και προς την πόλη της Καλαμάτας.

Στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.

Πηγή: mixanodigoiose.blogspot.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις