15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μύδροι αρχαιολόγων κατά κυβέρνησης για το ισοδύναμο – αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

Πρόσφατα

sekaΑνακοίνωση του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων, με την οποία αποδοκιμάζει κάθε σκέψη, κάθε πρόθεση αύξησης της τιμής των εισιτηρίων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «θα αποτελέσει “ισοδύναμο” του αποκλεισμού των ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας από χώρους Πολιτισμού».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Α. Μπαλτάς, και ο νυν υπουργός, Ν. Φίλης, βρήκαν το «ισοδύναμο» που έψαχναν για να μην εφαρμοστεί φορολογία 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους!

Κατά τις πρώτες ημέρες αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων, ο σημερινός υπουργός, Νίκος Φίλης, είχε κατά λέξιν δηλώσει ότι η κυβέρνηση «δεν επιθυμεί να καταφύγει στην εύκολη λύση μετακύλισης σε άλλους τομείς, του βάρους μιας φορολογίας». Σημείωνε μάλιστα ότι «ο ΦΠΑ 23% είναι ένα ζήτημα που πλήττει όχι τους εύπορους συμπολίτες μας, αλλά τη λαϊκή οικογένεια».

Αν δεχτούμε για ένα λεπτό την άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άλλαξε γραμμή στο θέμα της επιβολής του φόρου 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από τον … καημό της να προασπίσει τη «λαϊκή οικογένεια» (και όχι από τις πιέσεις που άσκησαν στη συγκυβέρνηση οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ξένων κολεγίων), από πού προκύπτει ότι η αύξηση των εισιτηρίων σε χώρους πολιτισμού δεν πλήττει τη λαϊκή οικογένεια;

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων αποδοκιμάζει κάθε σκέψη, κάθε πρόθεση αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς χώρους, αλλαγή η οποία στην τωρινή συγκυρία πρακτικώς θα αποτελέσει «ισοδύναμο» του αποκλεισμού των ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας από χώρους Πολιτισμού.

Εκείνοι που σήμερα κατεδαφίζουν συθέμελα την ελληνική κοινωνία (στο όνομα της μελλοντικής σωτηρίας της), εκείνοι που ακούραστα ψηφίζουν προαπαιτούμενα επί προαπαιτουμένων (ενώ μάλιστα θα καταργούσαν τα μνημόνια «με ένα άρθρο και έναν νόμο»), εκείνοι που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, που παραχωρούν για ψίχουλα λιμάνια και αεροδρόμια (και μετά ζητούν να καλύψουν τα κενά στα ταμεία τους από τα εισιτήρια των Μουσείων), αυτοί δεν δικαιούνται να πιάνουν στο στόμα τους τη «λαϊκή οικογένεια».

Όχι στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους!

Να διευκολύνουμε, όχι να αποκλείσουμε, την πρόσβαση του λαού σε χώρους Πολιτισμού!

Να υπερασπιστούμε τα αρχαία μνημεία και τους σύγχρονους εργαζόμενους στον Πολιτισμό!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις