ΜΕΤΑ: Καταδίκη της σφαγής στην Τουρκία – Καταδίκη των αιματηρών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή μας

Το ΜΕΤΑ ενώνει τη φωνή του και δηλώνει αλληλέγγυο στο δοκιμαζόμενο αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας, που για ακόμα μια φορά θρηνεί θύματα από μια σφαγή που είχε ως στόχο την τρομοκράτηση των αγώνων των αριστερών συνδικάτων, των δημοκρατικών πολιτών, της νεολαίας και των Κούρδων της Τουρκίας, οι οποίοι μάχονται για ειρήνη, δημοκρατία, δουλειά, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση ωμής βίας και τη μετατροπή μιας ειρηνικής συγκέντρωσης των συνδικάτων με αίτημα την ειρήνη σε σφαγή, καθώς και την άγρια κρατική καταστολή στις μαζικές διαδηλώσεις οργής και καταδίκης της τουρκικής κυβέρνησης. Πρόκεται χωρίς αμφιβολία για την κήρυξη ενός εμφύλιου πολέμου από το «βαθύ κράτος» του Ερντογάν και του κεφαλαίου ενάντια στο παλλαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα και την τουρκική αριστερά, που μάχονται για το ψωμί, τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Το ΜΕΤΑ ενώνει τη φωνή του με τους κουρδικό και τουρκικό λαό, με όλους τους λαούς της περιοχής, για να ζήσουμε ελεύθεροι και όρθιοι. Ενώνει τη φωνή του με το ειρηνιστικό κίνημα της Τουρκίας, που οι αγώνες του καθιστούν πλέον αναγκαία την επαγρύπνηση και ετοιμότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και των λαών, παγκοσμίως, για κοινές δράσεις κατά των ιμπεριαλιστών και των οργανισμών – φερέφωνών τους (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ), δράσεις στις οποίες η παράταξή μας θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

Οι ιμπεριαλιστές δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν αδύναμα κράτη, περιοχές, ειρηνικές διαδηλώσεις, «ποτίζοντας» με αίμα τον εθνικισμό και το φασισμό, φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές, προκειμένου να υπερεκμεταλλευθούν τους λαούς προς όφελος των ολίγων και της κερδοφορίας, προκειμένου να δημιουργήσουν μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα, το οποίο θα εκμεταλλευθούν υπέρ το δέον στη νέα του «πατρίδα». Και σε αυτό, οφείλουμε όλοι μας να αντισταθούμε, μαζικά, παλλαϊκά, με αλληλεγγύη, με κοινές δράσεις.

Τέλος, το ΜΕΤΑ, με αφορμή το αντιπολεμικό – αντιμπεριλαιστικό συλλαλητήριο και την πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη 15 Οκτώβρη 2015 και ώρα 18.00, στα Προπύλαια, καλεί όλες και όλους να δώσουν δυναμικό «παρών», απαιτώντας να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στους λαούς της περιοχής μας, που έχουν πάντα ως θύματα τα λαϊκά στρώματα, τον κόσμο της εργασίας.

Από το γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ, 14-10-15