29.3 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Δεν αρκούμαστε σ’ αυτά που μας προσφέρουν, διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει

Πρόσφατα

katsouras-ttΑπό το Δημήτρη Κάτσουρα

Μπήκα στο δημόσιο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από την πόρτα και όχι από κάποιο παράθυρο (με Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, ΑΣΕΠ, του 1995).

Εργάζομαι σ’ αυτό, εδώ και μία δεκαπενταετία. Αρχικά στην Κεντρική Υπηρεσία ( στη Πεσμαζόγλου) και από δεκαετίας και πλέον στο νέο τόπο διαμονής μου, τη Κόρινθο. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν το υπηρέτησα απλά, το αγάπησα! Μιλώ σε παρελθόντα χρόνο, γιατί σήμερα Ταχ. Ταμιευτήριο δεν υπάρχει. Ή μάλλον το Ταχ. Ταμ. είμαστε πλέον όλοι εμείς πού κρατάμε στα χέρια, το νού και την καρδιά μας τή καλή κουλτούρα του!

Την πρώτη κιόλας μέρα πού πάτησα το πόδι μου στην υπηρεσία (άκουσα να) γίνεται λόγος για την ιδιωτικοποίησή του και λίγο αργότερα για την εξαγορά του από τον Λάτση. Πράγματα πού στη συνέχεια, όλως τυχαίως…., επιβεβαιώθηκαν και υλοποιήθηκαν.

Το Ταχ. Ταμιευτήριο, κατ’ εμέ, οφείλει την ιστορική του πορεία και σημαντική προσφορά προς την ελληνική κοινωνία και το λαό, στους εργαζομένους του. Την καταστροφή και τον εξανδραποδισμό του τα οφείλει στο σάπιο μεταπολιτευτικό πολιτικό κατεστημένο και στους συνεργάτες του, από τον εργοδοτικό και τον συνδικαλιστικό χώρο.

Σταθερά πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια, βρέθηκα μπροστά σε ένα νοσηρό συνδικαλιστικό σκηνικό μέσα στο Ταχ. Ταμιευτήριο, με υπόγειες διαδρομές και ύποπτες συνεργασίες με την εργοδοσία και τη κομματοκρατία σε μια περίεργη μάλιστα, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, υπερ(δια)κομματική διαπλοκή!

Το ενδιαφέρον μου για τα «κοινά» και στον εργασιακό χώρο σύντομα με οδήγησε κοντά στον αγωνιστή συνάδελφο Έκτορα Καββαδία, που έβλεπα να αγωνίζεται ανιδιοτελώς και να πασχίζει για το Ταμιευτήριο και, κυρίως, για τούς συναδέλφους του.

Μέχρι τώρα προσπάθησα με τις πτωχικές μου δυνάμεις να συμβάλλω στον κοινό αγώνα με το «παρόν» σε κινητοποιήσεις, συμμετοχή σε συνελεύσεις, παρεμβάσεις, σχόλια, προτάσεις κλπ.
Δίνω και πάλι το παρόν, χωρίς να ταυτίζομαι με κανένα κομματικό χώρο, εκπροσωπούμενο ή «υπαινισσόμενο» στο συνδικαλιστικό τοπίο της δουλειάς μας. Συμπαρατάσσομαι, όμως, δίπλα σε αγαπητούς συναδέλφους πού γνωρίζω και συμμερίζομαι τις αρχές και αξίες τους και τις επιδιώξεις τους μέσα από τη συνδικαλιστική συμμετοχή και δράση.

Παρά τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες πού κι εγώ, όπως οι περισσότεροι, αντιμετωπίζουμε στους χαλεπούς καιρούς μας, δηλώνω συμμετοχή και προθυμία για τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο από τα πολλά προβλήματα στο νέο περιβάλλον και τα σκληρά δεδομένα του, πού είναι μόνο ο διεκδικητικός αγώνας και η αλληλεγγύη!

Συνθήματά μου διαχρονικά είναι δύο: «Ελευθερώστε τούς ανθρώπους από το φόβο», καί «Δεν αρκούμαστε σ’ αυτά που μας προσφέρουν, διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει»!

* Δίκτυο ΝΤΤ Κόρινθος, υποψήφιος της «Κίνησης», στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν, στις 2-6 Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΤΟΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις