19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Και νέα στάση εργασίας στο Δ. Αγίας Βαρβάρας για την απληρωσιά

Πρόσφατα

dikeav aplirotoi2Με τα προβλήματα των εργαζομένων στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας να παραμένουν άλυτα και την απληρωσιά τους, σε συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων Δ. Αγίας Βαρβάρας αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας, από 08.00-12.00, για την Παρασκευή 9 Οκτώβρη 2015, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η απλήρωτη ή η κακοπληρωμένη εργασία και η συμπίεση μέχρι εξαλείψεως των εργασιακών δικαιωμάτων είναι στόχος της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής. Τα προγράμματα ΒΣΣ,ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ. προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινωνία και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες που δημιούργησε η ανθρωπιστική κρίση την οποία επέβαλαν οι ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις νέες μορφές εργασίας που διαρκώς επεκτείνονται μέσω των «θεσμών» και εξυπηρετούν το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο και να υπερασπίσουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ να συντονίσει τον αγώνα και μαζικά οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσουμε:

• Την εξάλειψη του φαινομένου της απλήρωτης εργασίας

• Να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση ώστε η λειτουργία των κοινωνικών δομών να μην είναι εξαρτημένη υποχρεωτικά από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

• Να ενταχθούν οι κοινωνικές δομές και να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα (ΒΣΣ – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ/ΜΕΑ – ΚΗΦΗ – Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κλπ ) στα οργανογράμματα των ΟΤΑ Α’ Βαθμού

• Να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, καθώς εργάζονται επί δύο δεκαετίες και καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πηγή: askota.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις