Ζητεί από τα μέλη της να συνταχθούν με τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, που πραγματοποιούν αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για την απληρωσιά μηνών.

Τους συλλόγους-μέλη της, με απλήρωτους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, καλεί η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και ενισχύοντας τη σχετική κινητοποίηση του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας, προκηρύσσονταςστάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 μεσημέρι, την Παρασκευή 9 Οκτώβρη, και πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα).

«Μετά την ψήφιση και του 3ου μνημονίου και την λαίλαπα των μέτρων που επιφυλάσσει, ιδιαίτερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως το επόμενο χρονικό διάστημα τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν και θα αφορούν όλους μας. Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων μόνο με την ενιαία δράση όλων μας θα μπορέσει να αντιμετωπισθεί!!!», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως ΠΟΕ-ΟΤΑ και απλήρωτοι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας:

  • Διεκδικούν να βρεθεί μόνιμη λύση στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων των κοινωνικών δομών από τα αρμόδια υπουργεία και που αφορά σε πολλούς δήμους της χώρας.

  • Απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας καθώς και κάθε άλλου δήμου στον οποίο υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι.

  • Καλούν την ΠΕΔΑ αλλά και την ΚΕΔΕ άμεσα να παρέμβουν στη κατεύθυνση σταθερής και πάγιας λύσης, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνένοχοι της πολιτικής κάθε κυβέρνησης.


Εδώ η σχετική ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.