7.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Στάσεις εργασίας και 24ωρη από τους διοικητικούς ΕΚΠΑ για τις συνδικαλιστικές διώξεις

Σε στάσεις εργασίας την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή -από τις 12:00 έως τις 15:00 και σε απεργία τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συμπαραστεκόμενοι στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για τη μεγάλη απεργία κατά της διαθεσιμότητας, που διήρκεσε 3,5 μήνες το 2013. Συγκεκριμένα, την επόμενη Δευτέρα, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ εχει προκηρύξει απεργία και συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Μεθαύριο, Τετάρτη, στις 12:30, έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργειο Δικαιοσύνης, με αίτημα την «παύση της δίωξης της απεργίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Την Πέμπτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

ekpa-ekdilosi

Διαβάστε παράκατω σχετική ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων ΕΚΠΑ για τις συνδικαλιστικές διώξεις:

…Σε ότι αφορά τη δίκη 14 συναδέλφων μας και, συνολικά, της μεγάλης απεργίας μας των 3,5 μηνών του 2013 που κατάφερε να νικήσει και να φέρει πίσω στη δουλειά όλους εκείνους από μας που ήμασταν διαθέσιμοι, στις 12/10:

Καταγγέλλουμε το 3ο μνημόνιο που επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση και υπαγορεύει διώξεις και κατάργηση δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε όλους εκείνους τους “πρόθυμους”, εντός και εκτός ΕΚΠΑ, που συμμετείχαν στο στήσιμο των διώξεων με καταθέσεις και κινήσεις τους, σε όποιον κλάδο και Ίδρυμα κι αν ανήκουν. Είναι γνωστός άλλωστε ο ρόλος τους, οι απόψεις τους και οι πρακτικές τους το διάστημα της απεργίας αλλά και πριν από τον Σεπτέμβρη του 2013. Είναι επίσης γνωστό και το “στρατόπεδο” που έχουν διαλέξει τα τελευταία χρόνια. Ήταν πάντα οι “εντολοδόχοι” των εκάστοτε κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από τη θέση από την οποία τις υπηρετούσαν. Άλλοι από πιο “χαμηλά” και άλλοι από πιο “ψηλά”, όλοι όμως ταγμένοι στην πραγμάτωση των σχεδίων των “αφεντικών” τους.

Δηλώνουμε ότι:

ΑΝ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,

ΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ,

ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΑΝ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΑΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,

ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΟΙ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΤΩΝ ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ, ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ, ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΓΣ, ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ.

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΜΑΖΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ.

ΜΑΖΙ ΔΙΩΚΟΜΑΣΤΕ.

Προχωράμε στις παρακάτω δράσεις:

  • Εκδήλωση-σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων, εργαζομένων, κ.α. από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με θέμα τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και το συντονισμό μας απέναντι στη δίκη των συναδέλφων μας, την Τρίτη 6/10 στις 5.00 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου.
  • Στάσεις εργασίας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 12.00-15.00, με παρεμβάσεις στα κτηριακά συγκροτήματα του ΕΚΠΑ για την ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη, στις 12.30, με αίτημα την άμεση παύση της δίωξης της απεργίας μας.
  • Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, 11.30 στο κτήριο Κ. Παλαμάς.
  • Απεργία τη Δευτέρα, 12/10, και συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 12.00.
  • Παράλληλα, προχωράμε στη συλλογή υπογραφών για την υπεράσπιση των συναδέλφων μας και του δικαιώματος στην απεργία, καθώς και στην έκδοση αφίσσας μαζί με συλλόγους εργαζομένων-φοιτητών του ΕΚΠΑ. Καλούμε όλους και όλες, εντός και εκτός ΕΚΠΑ, να δηλώσουν συμμετοχή στον κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης των συναδέλφων μας. 

Παρόμοια Άρθρα