35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Εξακολουθεί να «μουγγαίνει» η ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ της ΟΤΟΕ για τους εργοδοτικούς στο σ.κ.

Πρόσφατα

enotiki-rizospastiki-otoeΑνακοίνωση της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στην ΟΤΟΕ (28-09-15)

Ενόψει του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, με ευθύνη των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ. Ερωτήματα που έχουν επανειλημμένα τεθεί στα όργανα της Ομοσπονδίας απ’ την παράταξή μας και αφορούν στο συνδικαλιστικό ήθος που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις τράπεζες.

Πάγια θέση της παράταξής μας είναι η κάθαρση σε όλα τα επίπεδα. Την ώρα που οι συνάδελφοί των Συνεταιριστικών τραπεζών εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι, η κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία, οι διοικήσεις των τραπεζών εντείνουν την επιθετικότητά τους απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, δεν μπορεί να γίνεται πλέον ανεκτή η επαναλαμβανόμενη και προκλητική για την κοινωνία αδιαφάνεια μεταξύ διοικήσεων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Αδιαφάνεια που συνεχίζει να καθορίζει τις τύχες των εργαζομένων στις τράπεζες, αφού μετατρέπει τα συνδικάτα σε υποχείρια των εργοδοτών.

Έτσι, λοιπόν, είναι απαραίτητο να καταδικαστούν από την ηγεσία της ΟΤΟΕ συγκεκριμένες συμπεριφορές και να δοθούν λύσεις για ζητήματα σαν αυτά που αφορούν στο σύνολο του τραπεζικού χώρου, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στην Εθνική Τράπεζα (και σωστά αντιμετωπίστηκαν).

Ζητήματα όπως:

  • Δημοσιεύματα που αφορούν προσλήψεις «από το παράθυρο» τέκνων συνδικαλιστών στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως του Γ. Γραμματέα του ΣΕΤΠ κου Ρούσσου και του έμμισθου συμβούλου της ΟΤΟΕ και του ΣΕΤΠ κου Φωτόπουλου. Όπως επίσης και για την επαναλαμβανόμενη απεργοσπασία του αντιπροέδρου του ΣΕΤΠ κου Γιακουμή και μέλος της Ε.Γ. της ΟΤΟΕ.

  • Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, που με ανακοίνωσή του, απαιτούσε από τη διοίκηση της Γενικής Τράπεζας να τιμωρήσει συναδέλφους άλλων παρατάξεων για τη συνδικαλιστική τους δράση.

  • Την παρακώληση της συνδικαλιστικής δράσης στην Πειραιώς, στα υπόλοιπα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο και δεν τυγχάνουν την ευμένεια της εργοδοσίας.

  • Την ανάγκη καταγγελίας της συμπεριφοράς του UNION Eurobank και του κου Χαρίτου, που υπέγραψε στα κρυφά επιχειρησιακή σύμβαση, χωρίς να ενημερώσει (ως όφειλε) κανέναν άλλο σύλλογο για το περιεχόμενό της.

  • Την απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά του προέδρου του Συλλόγου της Alpha Bank, κου Γκιάτη, που με επιστολή του καλούσε στο γραφείο του συναδέλφους, για να τους τοποθετήσει σε θέσεις που αυτός θεωρεί ότι τους ταιριάζουν. Εδώ ξεπεράσαμε και τον εργοδότη. Και εις ανώτερα…

Εμείς θα είμαστε συνέχεια στον αγώνα ανεξάρτητα κυβερνήσεων και συνθηκών. Εμείς θα καταδικάζουμε πάντα οτιδήποτε ανήθικο και αντισυνδικαλιστικό, όπως έχουμε αποδείξει στις σπάνιες περιπτώσεις που αφορούσαν στις δικές μας δυνάμεις. Την ώρα, όμως, που οι εργαζόμενοι και η κοινωνία προσπαθούν να σταθούν όρθιοι απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, η ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) δεν δικαιούται άλλο να κρύβεται από μια πραγματικότητα που δημιουργεί εικόνα παρασκηνίου και συνδιαλλαγής στις τάξεις των εργαζομένων.

Αν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές έχουν αποφασίσει να στηρίξουν και να στηριχθούν απροκάλυπτα σε εργοδοτικές επιλογές είναι δικαίωμά τους. Δεν επιτρέπουμε όμως να απαξιώνουν κι άλλο το όνομα της Ομοσπονδίας στα μάτια των συναδέλφων. Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα εργασθούμε να υψώσουμε το φρόνημα των συναδέλφων και της ΟΤΟΕ και θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Το να ζητήσουμε για άλλη μια φορά την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ είναι πλέον περιττό. Οι ηγεσίες, όμως, της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ), οι οποίες έχουν υποκύψει σε κάθε αξίωση των εργοδοτικών συνδικαλιστών, έχουν υποχρέωση να απαντήσουν και να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στο σύνολο των συναδέλφων που απαιτούν να σταματήσει το κουκούλωμα αυτών των συμπεριφορών.

ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ έχουν υποχρέωση να αποδεσμεύσουν την Ομοσπονδία από τα συνδικαλιστικά βαρίδια, που αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος και τις όποιες εξαρτήσεις προσπαθεί έντεχνα να δημιουργήσει η εργοδοσία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις