Πρωτοβουλία ΟΙΥΕ για να αποτραπούν οι απολύσεις στο «κάτεργο» της Carrefour – Μαρινόπουλος

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδιώκει να έχει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), προκειμένου να αποτραπούν απολύσεις σουπερμάρκετ Carrefour – Μαρινόπουλος, όπου -όπως καταγγέλλει- «βασιλεύουν» ο εργασιακός μεσαίωνας, η ακραία εργασιακή ευελιξία και οι μισθοί πείνας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η συγκεκριμένη αλυσίδα αποφάσισε προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας περίπου 20 καταστημάτων πανελλαδικά, θέτοντας σε κίνδυνο 220 θέσεις-250 θέσεις εργασίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΥΕ

Η πρώην πολυεθνική αλυσίδα Carrefour, και τώρα ιδιοκτησία της γνωστής οικογένειας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, προχωρά στο μαζικό κλείσιμο 20 περίπου καταστημάτων, με άμεσο κίνδυνο να απολυθούν πάνω από 220-250 εργαζόμενοι στα καταστήματα αυτά.

Τα Σ/Μ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, γνωστά για τον εργασιακό μεσαίωνα, την ακραία εργασιακή ευελιξία και τους μισθούς πείνας που έχουν επιβάλει, προχωρούν τώρα σε ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις ενάντια στους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία μας απαιτεί και διεκδικεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που διαφημίζεται πλέον ως «100% ελληνική εταιρεία», έχει υποχρέωση να απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνει, σε άλλα γειτονικά μεγαλύτερα καταστήματα, στα οποία άλλωστε το προσωπικό σπανίζει και η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΟΙΥΕ μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων, θα αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για σύγκληση τριμερούς σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία απόλυση.