21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Πρόσφατα

oasth 33Κανονικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα Πέμπτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από σχετική απόφαση των εργαζομένων του Οργανισμού. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, «από 24 Σεπτεμβρίου 2015 θα προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ για μη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας». Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις ενδεχομένως να έχουν συνέχεια, καθώς σήμερα οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, η επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν την Τετάρτη, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τον Αύγουστο είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, με σκοπό «την αφύπνιση των αρμοδίων ώστε να εισακουστούν οι εκκλήσεις μας για πρόκληση συνάντησης όλων των πλευρών με θέμα την εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά ζητήματα του Οργανισμού».

Από την πλευρά της η διοίκησης του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να προβεί στις κατάλληλες νομικές ενέργειες το πρωί της Πέμπτης. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από την περασμένη Τρίτη, η διοίκηση του Οργανισμού απέστειλε στο Σωματείο εργαζομένων εξώδικο στο οποίο ανέφερε ότι η επίσχεση εργασίας είναι παράνομη και καταχρηστική. Παρόλαυτα η επίσχεση έγινε κανονικά την Τετάρτη και η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς μέσο μετακίνησης με χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται και να δυσκολεύονται να μετακινηθούν καθώς τα λεωφορεία είναι το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από alterthess.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις