11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όταν ο υπουργός των απολύσεων ψηφοθηρεί, μεταμορφώνεται σε… μεγαλόκαρδο!!!

Πρόσφατα

mitsotakis-eytixismenos«Εάν έρθουμε στην εξουσία, εγώ δεν πρόκειται να εισηγηθώ να πάμε να ξαναδιώξουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι –κακώς κατά την αποψή μου- επαναπροσλήφθησαν. Για ένα απλό λόγο: οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι “μπαλάκια” σε μια κομματική διελκυστίνδα»… Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Με λίγα λόγια, εμφανίστηκε προεκλογικά… μεγαλόκαρδος απέναντι σε εργαζομένους για τους οποίους το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα αποκατέστησε με τους αγώνες τους.

Αναφορικά με την «κομματική διελκυστίνδα», ο υπουργός των απολύσεων «λησμόνησε» τι προσπάθησε να κάνει με την αξιολόγηση – σφαγείο, που ακυρώθηκε στην πράξη από τον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, και τι έκανε λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Γενάρη με τις επιλογές προϊσταμένων, όπου έβαλε… ημέτερους.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως στο πλαίσιο της ψηφοθηρίας του, ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του τον τίτλο του «υπουργού των απολύσεων», καθώς –όπως τόνισε- εφάρμοσε αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης, λες και αυτός δε συμμετείχε σε αυτή.

Βέβαια, το τι λένε οι μνημονιακοί προεκλογικά προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών είναι γνωστό. Όπως επίσης γνωστό είναι και τι κάνουν μετά, αφού έχουν επανεκλεγεί: συνεχίζουν την ίδια καταστροφική για τον κόσμο της εργασίας και το λαό μνημονιακή πολιτική τής κοινωνικής εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος της χώρας και των ανθρώπων της.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις