15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ: Ούτε μετοχή προς πώληση

Πρόσφατα

eyath2Σύμφωνα με δημοσιεύματα το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει στις υποχρεώσεις της Κυβέρνησης την πώληση μετοχών της ΕΥΑΘ σε ποσοστό 23%. Είναι προφανές ότι έχει ληφθεί υπόψη η απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ότι την πλειοψηφία των μετοχών πρέπει να την έχει το Ελ.Δημόσιο. Είναι ακόμη προφανέστερο ότι οι κυβερνώντες δεν υπολόγισαν καν την βούληση των συμπολιτών μας που εκφράστηκε μέσα από το Δημοψήφισμα όπου το 98.2% ψήφισε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Μετά το 2009, και το 2014, αυτή είναι η Τρίτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, και το ποσοστό του 23% μπορεί να κάνει αυτή την προσπάθεια να φαίνεται «πιο ήπια», αλλά δεν είναι. Ας μη ξεχνάμε ότι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση έγινε με την μετοχοποίηση του 26% το 2001, και ακόμη χειρότερα ας θυμηθούμε την «σαλαμοποίηση» του ΟΤΕ, που σήμερα είναι ιδιωτικός κατά 90% και σύντομα θα ξεπουληθεί και το τελευταίο 10%.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετοχοποίηση, ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, αξιοποίηση, ας το βαφτίσουν όπως θέλουν, η αλήθεια είναι μία: Ξεπουλάνε ένα φυσικό μονοπώλιο!

Θυμίζουμε μόνο στους υπεύθυνους, ότι ο αγώνας για το νερό όπου και αν ξεκίνησε ήταν πάντα νικηφόρος για τα κινήματα, Κοτσαμπάμπα, Βερολίνο, Ιταλία, Τζακάρτα κ.ά. τους θυμίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ άλλαξε τρεις διοικήσεις και οι τελευταίες τρεις κυβερνήσεις με ατζέντα την ιδιωτικοποίηση παρά τις ισχυρές πλειοψηφίες στη Βουλή τελικά κατέρρευσαν.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε, συνεχίζουμε στους αγώνες που μας ενώσανε με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τα κινήματα της πόλης μας, συνεχίζουμε μέχρι να το χωνέψει και ο τελευταίος νεοφιλελεύθερος:

Το ΝΕΡΟ είναι ΖΩΗ και η ΖΩΗ δεν Πωλείται!

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις