31.8 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κάλεσμα ΠΕΝΕΝ για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 13/8 στο Σύνταγμα κατά του μνημονίου 3

Πρόσφατα

adedi-poreia-apoliseis-dikosmas«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το μνημόνιο 3 δίνει τη χαριστική βολή στη χώρα, το λαό και τους εργαζομένους – Όλοι σε αγώνα διαρκείας για να μην υλοποιηθεί το νέο τερατούργημα», αναφέρει στο κάλεσμα – ανακοίνωσή της για το συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Σύνταγμα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι όλων των κλάδων,
Η κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και σε σφοδρή σύγκρουση με το πανίσχυρο παλλαϊκό όχι του πρόσφατου δημοψηφίσματος προχωράει ακάθεκτη στη ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Η συμφωνία με τους τοκογλύφους δανειστές με όσα αυτή περιλαμβάνει αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το νέο μνημόνιο προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην κοινωνική πρόνοια, στην παιδεία, στην υγεία ενώ στέλνει στον «αγύριστο» τις προγραμματικές δεσμεύσεις για τον κατώτερο μισθό, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων.

Το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων μαζί με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και της περιουσίας παραδίδονται στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πρόκειται για μια ασύλληπτη πανάθλια πολιτική πράξη που υπονομεύει την ανεξαρτησία και υποδουλώνει την χώρα και τον λαό και μετατρέπει την πατρίδα μας σε αποικία του γερμανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

Η ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο μνημόνιο οδηγεί την χώρα και τον λαό σε παραπέρα φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Η επικοινωνιακή κυβερνητική προπαγάνδα μαζί και του μιντιακού συστήματος περί δήθεν και θετικών στοιχείων στη αναφερόμενη συμφωνία, σύντομα θα καταπέσει και θα χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού αφού για άλλη μια φορά αυτός θα υποστεί τις δραματικές συνέπειες από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Κυβέρνηση μετεξελίσσονται μαζί με τα φθαρμένα και χρεοκοπημένα μνημονιακά αστικά κόμματα του κατεστημένου ( ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ) στις πολιτικές δυνάμεις που οδηγούν την χώρα στη διάλυση και στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Mπροστά σ’ αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες πρέπει να αναλάβουν άμεσα μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλίες για την οργάνωση, την συσπείρωση και την πάλη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, της μικρομεσαίας αγροτιάς και ευρύτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε κοινό μέτωπο που θα στοχεύει στην ανατροπή των παλιών και νέων μνημονιακών πολιτικών για μια άλλη πορεία και προοπτική για τη χώρα και τον λαό.

Για ριζικές αλλαγές στη κατεύθυνση της διαγραφής του δυσβάστακτου και μη βιώσιμου χρέους, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την επαναφορά σε δημόσιο-κοινωνικό και εργατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων που έχουν στρατηγική σημασία για την παραγωγική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας και υπέρ των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων.

Για την απαλλαγή της χώρας απ´ τους τοκογλύφους ιμπεριαλιστές της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής ένωσης για μια ανεξάρτητη πορεία της χώρας και του λαού χωρίς την κηδεμονία, την εξάρτηση και τις δεσμεύσεις προς την τερατόϊκα, το μεγάλο και μονοπωλιακό Κεφάλαιο.

Η Μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του και η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών πριν απ’ όλα θα κριθούν στο πεδίο των κοινωνικών και εργατικών αγώνων.

Τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα επιβάλλεται να απεγκλωβιστούν από κάθε λογική περί αναμονής, ανάθεσης ή εμπιστοσύνης στους θιασώτες του σοσιαλφιλελευθερισμού οι οποίοι στο όνομα της κυβερνησιμότητας υποτάσσονται, και εκτελούν τις σκληρές πολιτικές που οδηγούν στην εξόντωση του λαού και των εργαζομένων.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί σε πανεργατικό ξεσηκωμό και σε αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των νέων βάρβαρων μέτρων και πολιτικών.

Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ
στις 13/8/2015 στις 7.30 στο Σύνταγμα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις