16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρευνα Ernst & Young: Σε προσλήψεις θα προχωρήσει το 47% των επιχειρήσεων διεθνώς

Πρόσφατα

anergos-skiliΝα αυξήσει το εργατικό του δυναμικό εντός του 2015 αναμένει το 47% των επιχειρήσεων διεθνώς, σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας της Ernst & Young (ΕΥ). Αναλαμβάνοντας πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το 47% των επιχειρήσεων εκτιμά ότι εντός των επόμενων μηνών θα προβεί σε προσλήψεις νέων εργαζομένων.

Η μελέτη, η οποία έχει αντικείμενο τον αντίκτυπο της επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, εξέτασε τα σχέδια προσλήψεων 2.345 επιχειρηματιών. Η έρευνα διερεύνησε, επίσης, τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες 2.807 νέων και διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς (65%) θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σε κάποια φάση της ζωής τους.

Οι επιχειρηματίες στρέφονται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό, για να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους, με το 47% να σκοπεύει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση την επόμενη χρονιά. Προηγούνται οι αναδυόμενες αγορές, όπου αναμένονται προσλήψεις στη Μέση Ανατολή/Βόρειο Αφρική (74%), την Κίνα (68%) και την Ινδία (63%). Πιο πιθανό θεωρούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις στο εξωτερικό οι νέοι επιχειρηματίες, με το 69% των ατόμων κάτω των 35 ετών να προβλέπει ότι θα προσλάβει προσωπικό κατά το 2015.

Αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι οι νέοι επιχειρηματίες προβληματίζονται για τις δυσκολίες που δημιουργούν η έλλειψη πρόσβασης σε χρηματοδότηση (43%) και οι αρνητικοί οικονομικοί παράγοντες (43%).

Οι κλάδοι όπου αναμένονται προσλήψεις, διεθνώς, κατά το επόμενο έτος, είναι οι καθαρές τεχνολογίες (75%), η βιοτεχνολογία (74%), ενώ λιγότερο πιθανές είναι οι προσλήψεις στις επαγγελματικές υπηρεσίες (26%) και τις μεταφορές, τα ταξίδια και τον τουρισμό (15%).

Οι επιχειρηματίες επιδεικνύουν μια… ισχυρή δέσμευση για την υποστήριξη των νέων. Το 41% των συμμετεχόντων στην έρευνα παρέχει πρακτική άσκηση και μαθητεία, ποσοστό που φθάνει το 61% στην Κίνα.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά εφέτος, διεξήχθησαν συζητήσεις με 2.807 νέους, ηλικίας 18 έως 25, που σπουδάζουν ή συμμετέχουν στην αγορά εργασίας, για να γίνουν κατανοητές οι φιλοδοξίες σταδιοδρομίας τους και να γίνει γνωστό πώς η επιχειρηματικότητα εντάσσεται στα σχέδιά τους.

Πολλοί έχουν επιχειρηματικές φιλοδοξίες, με το 65% να σχεδιάζει να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση σε κάποια φάση στην καριέρα του, εκ των οποίων το 27% άμεσα και το 38%, αφού πρώτα εργασθεί για κάποιον άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους τέσσερις νέους (25%) έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Σημειώνεται ότι για τους νέους με επιχειρηματικές φιλοδοξίες έχει μεγάλη αξία η καθοδήγηση και υποστήριξη από τους σημερινούς επιχειρηματίες. Το 39% των νέων θεωρεί ότι μία πρακτική άσκηση και καθοδήγηση από έναν κορυφαίο επιχειρηματία είναι πολύ πιθανόν να τους βοηθήσει να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις