14 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Με το μαύρο μέτωπο των εργοδοτών και του «ναι» η μνημονιακή πλειοψηφία της ΟΤΟΕ

Πρόσφατα

enotiki-rizospastiki-otoeΑνακοίνωση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στην ΟΤΟΕ για την απόφαση της μνημονιακής πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων που τάσσεται με το μαύρο μνημονιακό μέτωπο του «ναι». Όπως σημειώνει, με την απόφαση αυτή, αφενός «η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, ακυρώνει οποιαδήποτε δυνατότητα για αυριανές διεκδικήσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποκρύπτοντας απ’ τους συναδέλφους τον εργασιακό Αρμαγεδδώνα που έρχεται με την αποδοχή της πρότασης των δανειστών για τις τράπεζες», αφετέρου «συντάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΣΕΤΕ κ.ά.) και έβαλε τη σφραγίδα της στην παράδοση της Ομοσπονδίας στους τραπεζίτες».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στην ΟΤΟΕ:

Η σημερινή απόφαση της ΟΤΟΕ αποτελεί συνέχεια των χθεσινών απαράδεκτων αποφάσεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Την ώρα που ελληνικός λαός δίνει τη μάχη για την ίδια τη Δημοκρατία, είναι θλιβερή η στιγμή που η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος χάνει την επαφή του με τη βάση του και την κοινωνία.

Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι τραπεζοϋπάλληλοι και ο τόπος, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ επιλέγει να συνταχθεί με την τρομολαγνία των ΜΜΕ, επιχειρώντας ψευδεπίγραφα να αποκόψει τους απλούς εργαζόμενους στις τράπεζες από την ίδια την κοινωνία.

Οι πλειοψηφίες της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Εργοδοτικοί) αρνούνται με τη σημερινή απόφαση να αποκαλύψουν τον πραγματικό λόγο για τη σημερινή κατάσταση:

  • Με κύρια ευθύνη των δανειστών υλοποιείται ένα σχέδιο οικονομικής ασφυξίας του ελληνικού λαού, ώστε να επανέλθουν οι δυνάμεις του μαύρου μετώπου στη χώρα και επομένως να δοθεί ένα σαφές μήνυμα από τους φανατικούς νεοφιλελεύθερους κύκλους των Βρυξελλών: Κανένας εργαζόμενος και καμία κοινωνία δεν δικαιούται να αντισταθεί στην πιο βάρβαρη λιτότητα!

  • Με κύρια ευθύνη των τραπεζιτών υλοποιήθηκε εδώ και 6 μήνες ένα σχέδιο μαζικής και αφορολόγητης εκροής μεγάλων καταθέσεων (προϊόντα Λουξεμβούργου κλπ), ώστε να αδειάσουν τα αποθεματικά και να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.

Με την απόφασή της να ζητήσει ακύρωση του δημοψηφίσματος και να συνταχθεί με το ΝΑΙ, η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, ακυρώνει οποιαδήποτε δυνατότητα για αυριανές διεκδικήσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποκρύπτοντας απ’ τους συναδέλφους τον εργασιακό Αρμαγεδδώνα που έρχεται με την αποδοχή της πρότασης των δανειστών για τις τράπεζες:

  • Περαιτέρω μείωση του προσωπικού με βίαιες εθελούσιες (στη λογική των ομαδικών απολύσεων που απαιτούν οι δανειστές).

  • Επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας στον κλάδο.

  • Εκποίηση φιλέτων (ασφαλιστικές, θυγατρικές κ.λπ.) και επέκταση του outsourcing.

  • Συνέχιση της ανασφάλειας και της διαπλοκής σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του, από τη χρηματοδότηση προς την οικονομία μέχρι κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Σήμερα η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ συντάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΣΕΤΕ, κ.α.) και έβαλε τη σφραγίδα της στην παράδοση της Ομοσπονδίας στους τραπεζίτες.

Εναντιώθηκε ανοιχτά στο δικαίωμα έκφρασης του ελληνικού λαού να πάει στο 1ο δημοψήφισμα από τη μεταπολίτευση κι έπειτα.

Καλούμε τους τραπεζοϋπαλλήλους να αντισταθούν στον φόβο και να σηκώσουν το κεφάλι απέναντι σε κάθε τρομοκρατία!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να απαντήσει ένα μεγάλο και αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ, σε μια κρίσιμη στιγμή αντίστασης για τη δημοκρατική παρακαταθήκη των επόμενων γενιών!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις