19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαύρο μνημονιακό μέτωπο του «ναι»: Ψυχαναγκασμός για το «ναι» και μέσω… 20ευρου

Πρόσφατα

20evroΑπό το Γιώργη Χρήστου

Μετά τη στάση πληρωμών, που κήρυξαν ΔΝΤ και Γιούρογκρουπ (εδώ ταιριάζει το γνωστό τραγούδι «σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»), το μαύρο μνημονιακό μέτωπο του «ναι» συνεχίζει να εκβιάζει συνταξιούχους και εργαζομένων, με «όχημα» τις τράπεζες και τις καταθέσεις και συντάξεις. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μαθαίνει το ergasianet.gr, τα μηχανήματα αναλήψεων των τραπεζών (τα γνωστά ΑΤΜ) δε βγάζουν 20ευρα, παρά μόνον 50ευρα.

Με αυτόν τον τρόπο, το μαύρο μνημονιακό μέτωπο του «ναι» προσπαθεί να εξοργίσει εργαζομένους, συνταξιούχους, πολίτες καθώς:

αυτός που δικαιούται να βγάζει 60 ευρώ την ημέρα (τρία 20ευρα), πλέον, χάνει 10. Βάλτε το επί 4-5 ήμερες, για να δείτε πως «χάνει» 40-50 ευρώ, χρήματα απαραίτητα για την καθημερινότητα ενός πολίτη στην Ελλάδα των μνημονίων. Ελλάδα των μνημονίων που εγκαθίδρυσε η «πασοκονεοδημοκρατία» και πλέον με τις συστημικές τράπεζες, τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και της Αντιγόνης Λυμπεράκη -που είναι… πλουσία και ξέρει τι ψηφίζει-, τον Μπάμπη του «κράτα γερά ΔΝΤ», τον Άδωνι, το Βορίδη, την Εκκλησία της Ελλάδας και τον Ιερώνυμο και τον Άνθιμο που ψηφίζουν «Μένουμε Ευρώπη», το Γιούνκερ, το Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ, τη Μέρκελ, τους εργοδότες που εκβιάζουν τους εργαζομένους με τη μισθοδοσία τους, τον Πατούλη, το Μώραλη και τόσους άλλους ψηφίζουν «ναι».

ο συνταξιούχος που δικαιούται να κάνει ανάληψη 120 ευρώ (έξι 20ευρα ή δύο 50ευρα και ένα 20ευρω), άμεσα «χάνει» τα 20 ευρώ. Και μιλάμε για ανθρώπους που έχουν εξαθλιώσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι οι παραπάνω, μιλάμε για κοινωνική κατηγορία που στοχεύουν για το «ναι». Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το παιχνίδι που έπαιξε εις βάρος τους ο Ράπανος της Alpha Bank.

Μήπως, θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση και να δώσει εντολή για τη διάθεση 20ευρου και 10ευρου; Ο πόλεμος από την άλλη πλευρά γίνεται με χτυπήματα «κάτω από τη μέση» και εμείς δεν πρέπει να μένουμε απαθείς.

Το μαύρο μέτωπο της προπαγάνδας του «ναι» διαλαλεί ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά… λεφτά βρήκε για να γεμίσει τα συστημικά μέσα ενημέρωσης με σποτ υπέρ του «ναι» (οι… φήμες λένε πως τα έδωσε ο ΣΕΒ).

Και ένα τελευταίο: Πώς πέρασαν το μήνυμα της πρώτης ημέρας χωρίς μνημόνιο; Αν παρατηρήσετε, είτε σε φωτογραφίες είτε στην τηλεόραση δείχνουν εξαθλιωμένους συνταξιούχους έξω από τράπεζες σε ουρές (άρα, ζωή χωρίς μνημόνια… κακό πράμα!!!).

Αυτά επί του παρόντος. Θα επανέλθουμε με περισσότερες αποκαλύψεις.


Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις